Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Lyeel85

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem ze swoją bunią, przeglądałem tematy w poszukiwaniu podobnego preblemu ale nie spotkałem się z identycznym, a mianowicie.

Odpalam bunię z rana bez problemu lecz jeśli nie dam jej popracować kilka minut na postoju tylko odrazu chce sobie odlecieć to nie ma szans by ją wkrecić nawet do 3000 obrotów choć bym wciskał pedał gazu do podłogi. Jednak gdy na postoju odczekam gdzieś do 5min problem nie występuje,natomiast w czasie jazdy (zaraz po odpaleniu) muszę przejechać kilkadziesiąt, czasem nawet kilkaset metrów nie bedą w stanie rozpędzić jej do 50km/h :?po przejechaniu podanego odcinka bunia tak jakby się budzi i wraca do pełni sił:twisted:Dodam, że temperatura na zewnątrz nie pogarsza ani nie poprawia sprawy, czy zima czy lato objawy są identyczne. Proszę o pomoc.

PS.na komputerze pokazuje jedynie błąd czujnika spalania stukowego i to nie przy każdym podpięciu.

a dokładnie czujnik stukowy dla której grupy cylindrów? Grupa 1-3 czy 4-6?Sterownik po uruchomieniu przy braku lub złym sygnale z czujnika opóźnia zapłon strasznie az do momentu dobrego sygnału.

Jeśli rozpedzasz sie mółowato to pewnie grupa 3ech cylindrów nie gada.

Po błędzie powinieneś poznać dla której grupy czujnik wariuje.Masz dwa takie czujniki pod kolektorem dolotowym i pewnie sterowanie na siemensie.