kozin09 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Ja piernicze. Tutaj dopiero jest hardcore-owy film! Tylko dla odwaznych.. (zeby nie bylo, ze nie ostrzegalem..) Az serce mi sie kroi jak widze cos takiego. Juz dzieci mecza do ciezkiej fizycznej pracy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 no niestety skądś się biorą te mega ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 A teraz nieco powazniej. Po ostatnim poscie, polazilem sobi etroche na tym jutjubie i troche sie wglebilem w temat. Chiny nie sa jedynym krajem w ktorym takie rzeczy sie odbywaja (chodzi o warunki w ktorych ludzie pracuja), chociaz goruja jezeli chodzi o ilosci itd. Tutaj np z Indii dziewczynka. Zarabia cale 3 dolary tygodniowo. Jest to po prostu masakra. Tam tez bylo sporo filmow co sie dzieje w chinach - dzieci pracujace, zero warunkow do pracy, zero bezpieczenstwa. Po prostu jena wielka masakra. Jedna dziewczyna pracuja w fabryce, 6 dni w tygodniu, 9 godzin dziennie szycie swetrow non stop. Mieszka w malym pokoiku razem z 5 innymi kolezankami. Tylko pokazuje ze niezaleznie od tego jak zle my mamy, jakie mamy problemy, sa inni ktorzy maja sto razy gorzej... ja ******le. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 "Made in China (czyt "hina") - trzy dni i nima" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 @ woz - niestety, to co można znaleźć w necie to tylko przysłowiowy czubek góry lodowej, o czym zapewne wiesz. Gadałem kiedyś z gościem, który włóczył się trochę po takich krajach, jak Indonezja, Chiny, Tajwan, Indie, Pakistan, Tajlandia itd.. wszędzie tam, gdzie jest bieda, znajdzie się masa rąk do wykonania pracy w najpodlejszych warunkach za najmniejszą stawkę - byleby było co jeść. A najbardziej rozchwytywane są dzieci, bo są małe i świetnie nadają się np do prac porządkowych (np udrażniania rur kanalizacyjnych), bo wszędzie się zmieszczą. A zauważcie, że najbiedniejsze rodziny (nawet w PL) najczęściej są wielodzietne, więc jeśli coś się dzieciakowi stanie, to trudno - zaraz się zrobi kolejne. Może dość brutalnie to ująłem, ale tak niestety jest. W przytoczonym przeze mnie Pakistanie (gdzie znajduje się chyba największy na świecie czarny rynek broni) dzieciaki całymi dniami wykonują gołymi rękoma idealne kopie broni palnej wszelkich marek, czy amunicje do niej siedząc w kucki w jaskiniach. W Egipcie organizowane są zakłady o spore pieniądze w wyścigach dzieciaków na szczyty piramid, które nader często kończą się śmiertelnym upadkiem. Na Tajlandii bez trudu w burdelach można znaleźć prostytuujące się 12/13 letnie dzieci obojga płci i wszyscy o tym wiedzą, a nikt nic z tym nie robi. Wiadomo że nic nie sprzedaje się tak dobrze, jak sex & violence. I zawsze też będzie popyt na tanią siłę roboczą, czy źródło "rozrywki" Sad but true Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Znana u nas w koncernie historia firmy która miała produkować i dostarczać komponenty do Chińskich VW. Wysłali firmie rysunki, specyfikacje, dojścia do dostawców za małe pieniądze, nagle okazało się że w którejś z żółtych podróbek golfa czy polo jeżdżą części oznakowane "VW AG" okazało się że facet miał takie zdolności produkcyjne że nadwyżke sprzedawał do copy-maker'ów. Były sądy, dochodzenia, a facio zamknął fabrykę ogłaszając upadłość i pokazał im środkowy paluch pier...c VW i otwarł w tym samym pomieszczeniu fabrykę tych samych elementów do kopii VW na członka rodziny (dla VW robił kilka tysięcy miesięcznie, dla kopii kilkadziesiąt)... zniknął tylko znaczek VW z części... r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Na Tajlandii bez trudu w burdelach można znaleźć prostytuujące się 12/13 letnie dzieci obojga płci i wszyscy o tym wiedzą, a nikt nic z tym nie robi.Wiadomo że nic nie sprzedaje się tak dobrze, jak sex & violence. I zawsze też będzie popyt na tanią siłę roboczą, czy źródło "rozrywki" Sad but true To niestety mocna i przykra prawda. Przeciez zadna tajemnica ze np 60 letnie niemcy leca sobioe do biednych krajow takich jak China zeby "przezyc" sobie mocne chwile z 12 i 13 latkami. Takich to bym najchetniej wsadzil do pierdla. U nas, jak i pewnie w wiekszosci krajow, w pudle pedofilow i gwalcicieli odpowiednio traktuja. Wiem ze to jest brutalne, ale ogolnie popieram samosad jesli chodzi o takie zbrodnie. Moim zdaniem pedofile i gwalciciele nie powinni miec zadnych praw, niech ich traktuja dokladnie tak samo jak oni traktowali bezbronne male dzieci i kobiety, albo najlepiej jeszcze gorzej. Dlatego jestem np. w stuprocentach za kara smierci, i zeby ja stosowali wreszcie. Tak jak np ta afera z tym 26 letnim s****ielem, ktory potracil swoja kuzynke ktora jechala na rowerze, wywiozl do lasu, zgwalcil i zabil. Ja bym z nim potrzebowal jedyne 10 minut. Jako rodzic mysle ze bylbym zdolny do zbrodni gdybym dorwal takiego sukinsyna. Ale tam, kary smierci itp, lekko odbilem od tematu chin ktorzy robia podroby samochodow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 http://moto.allegro.pl/nawigacja-all-in-one-hl-8786gb-bmw-e39-x5-e38-i1410942715.html menu w języku polskim,najlepsze-gwarancja,w razie awarii,wysyłamy w państwa imieniu bezpośrednio do Chin,ciekawe ile trwa naprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Pewnie dadzą drugi bo zrobią w 10 minut Ale pomijając tą kwestię, to całkiem niezły bajer i nawet się zastanawiam czy tego nie kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Jakis wynalazek cos mi sie widzi z tego. W ciemno bym nie kupowal, musialbym zasiegnac opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi