Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

witam panowie,mam kolejny problem z moim e34,otoz mam silnik 2l 12v,zalozylem przeplywomierz od 2,5l bo poprzedni przeplyw mi rozwalilo,strzal gazu byl tak silny ze wysadzilo mi gorna klape od przeplywomierza,a ze nie chcialo mi sie tego kleic wlozylem przeplyw od 2.5l.Auto na benz chodzilo tak jak powinno,w gazie rowniez,nawet gdy silnik byl zimny...jednak ostatnio nie wiem dlaczego gdy odpale to faluje na obrotach,do 2tys i spada do 500 i zachowuje sie tak tylko na benz w gazie jest ok...faluje tak jakis czas po czym sie uspokaja.Martwi mnie to troche bo wczesniej auto sie tak nie zachowywalo,w czym moze byc problem???pzdr

W m50 czujnik położenia przepustnicy sprawdza się łatwo bo wystarczy wypiąć przepływomierz i otworzyć przepustnice.Jeśli silnik zgaśnie to czujnik pp jest padnięty permanentnie.

Nie wiem czy tak samo można sprawdzić w m20.

Ma tylko dwie pozycje-przepustnica maks zamknięta i przepustnica maks otwarta.

W obu tych położeniach czujnik klika.

W m50 czujnik położenia przepustnicy sprawdza się łatwo bo wystarczy wypiąć przepływomierz i otworzyć przepustnice.Jeśli silnik zgaśnie to czujnik pp jest padnięty permanentnie.

Ma tylko dwie pozycje-przepustnica maks zamknięta i przepustnica maks otwarta.

W obu tych położeniach czujnik klika.

orzeł z logiki nie byłem,ale czy to nie oznacza,że nie da się taki sposób sprawdzić?

w tym modelu łatwo jest sprawdzić czujnik położenia przepustnicy.Odpal auto i w tym momencie co będziesz miał te 2 tyś. obrotów zdejmij wsuwkę z tego czujnika i jeżeli obroty się nie zmienią to znaczy że to się popsuło.czujnik ten się znajduje pod przepustnicą musisz się schylić i go zobaczysz taka czarna mała puszka przykręcona po bokach na dwie śrubki co można go regulować,wsuwka jest na 3 piny.ten czujnik to on poprostu włącza wolne obroty jak puścisz pedał gazu