kozin09 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Mam problem ze swoją E39 M52B20 + LPG. Od pewnego czasu silnik szarpie podczas pezyspieszania i hamowania silnikem, problem występuje na dwójce i w góre aż do 5, na jedynce nie ma problemu. Dzieje się tak zarówno na benzynie i gazie. Auto odpala bez problemów, na wolnych obrotach kręci sie pod czerwone pole zarówno na benzynie i na LPG bez zająknięcia. Dodam jeszcze, że czujnik połóżenia wału ma dwa lata (Bosch), swiece ok 30 tys km. Jutro jadę na komputer, ale wole podpytać jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Nikt nie pomoże? Z tego co poczytałem może być: 1. padnieta któraś cewka 2. padnieta sonda lambda 3. zapchany katalizator Co myslicie o tych propozycjach? Jutro jade na innego kompa bo u porzedniego mechanika miał problem z polączeniam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian 520I Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 siema jak chcesz to mam kolesia w Radwanicach z kompem to mozemy skoczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Krystian skocze w jedno miejsce u siebie i jak sie nie uda to zadzwonie do Ciebie - na PW wysłąłem Ci mój nr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian 520I Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 spoko jak cos to daj znac. ja ci wyslalem moj na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Jest przyczyna - cewka na 3 cylindrze. Dzieki Krystian jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian 520I Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 nie ma problemu kozin:D jak moge to pomoge;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi