Kinio66 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 witam wszystkich , mam pytanko czy ktos kapetentny w sprawach skrzyn automatycznych moze mi powiedziec czy wymienia sie olej w BMW E61 z roku 2006 w skrzyni biegow automatycznej , mam przebieg 105 tys km , niby wszystko dziala ok ale czasem czuc takie szarpniecia przy naciskaniu na gaz. Bo jezeli chodzi o zmiane biegow podczas jazdy to zmieniaja sie plynnie .pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Wg. mnie wymiana oleju w skrzyni przy 105 tyś kilometrów to stanowczo za mało. Widze, że mieszkasz w Niemczech, podjedź do serwisu i sie zapytaj. Kiedyś czytałem, ze taniej wychodzi serwisować auta w NIemczech niż u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Moze to szarpniecie masz jak za mocno od razu gaz wcisniesz, mi tez sie tak czasem zdarza, przewaznie jak jest zimny a tak to lata. 105k to za malo na wymiane oleju w skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinio66 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Wielkie dzieki kolego podjade do serwisu i spytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinio66 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Moze to szarpniecie masz jak za mocno od razu gaz wcisniesz, mi tez sie tak czasem zdarza, przewaznie jak jest zimny a tak to lata. 105k to za malo na wymiane oleju w skrzyni. Dzieki wielkie ale u mnie to obojetne czy zimny czy cieply z tym ze to nie dzieje sie non stop sporadycznie ale na pewno nie przy nacisnieciu pedalu gazu na full takie glupie dziwne zachowanie tej skrzyni albo jestem przewrazliwiony dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk325e36 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 A przy jakim przebiegu powinno sie zmieniac olej ? Czy w E60 przed liftem maja te same skrzynie? Czy jesli nie wiadomo kiedy byl zmieniany olej a jest ladny rozowy to jest sens zmieniac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi