Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

witam

wracając do domu z samochodu jadącego na przeciwko wyleciał kamyk i trafił mi w szybe szyba pękła na odcinku 10 cm ale na zielonym pasku nad kierownicą byłem w warsztacie powiedzieli że za zieloną z wymianą 390zł czy to dobra cena? i czy niebiescy jak mnie złapią z tym pęknięciem to dowód zabiorą?

a i jeszcze z ciekawosci może wiecie czy jak bym na miejscu gdzie to sie stało wezwał policje to zarządca drogi by wypłacił odszkodowanie?

pozdro spajderp....

ja jak miałem pękniętą szybę to koleś mi na przeglądzie powiedział że muszę ją wymienić, bo pęknięcie jest w obrębie pracy wycieraczek i dopiero wtedy będzie mógł mi podbić przegląd. A ty jak nie masz pęknięcia w obrębie pracy wycieraczek to nie powinni zabrać dowodu. Tak sądze

ale mówisz o przedniej?

mi za szybe z zielonym paskiem zawołali 390zl ale jak do e-30 i to we wrocku 120 zl ???tosz to szok ale czy przypadkiem w e-30 szyba jest mocowana na uszczelce? bo w e-34 to trzeba wycinac i wklejac nową i kolo powiedział że naklejke tablicy przekładają...bo ona w wydziale komunikacji też swoje kosztuje...pozdro

No szyba jest klejona to w E34 300zł to minimum wyjdzie , nie widzialem zeby ktos taniej

robił co do przeklejania naklejki to cos mam watpliwosci zeby to tak idealnie przekleili

a koszt w urzedzie nowej naklejki to z tego co pamietam 15zł albo 20zł wiec bez

przesadyzmu :wink: Ale 390zł to wydaje mi sie troche za duzo :wink:

Nie wiem jakie sa koszta montazu szyby klejonej ale 110zł to troche drogo :lol:

http://www.mfux.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=165&category_id=37&option=com_phpshop&Itemid=36

Skoro na necie jest za 280zł sama szyba to mysle ze wiecej jak 50-60zl wstawienie jej

nie bedzie kosztowało czyli dajmy na to ze 350zł za całosc :wink:

No panowie ja sie dowiadywałem u Jana na Strzegomskiej do mojego Boeing732 czołowa nie klejona zielona z paskiem w detalu wyszła jakies 400zł z montażem ale znalazłem to samo za 370 zł wiec moze nie przesadzaja :?:

nie ma tragedi z ta cena trzeba wziac pod uwage demontarz starej i montarz nowej domelowi za demontarz i montarz wzieli 100 zl z przeklejeniem naklejki z nr rej. i zrobili to bardzo fachowo naklejka nie zostala uszkodzona wiec mysle ze cena nie jest taka straszna ktora ci powiedzieli <bmw_1> <bmw_1>

Ja wymieniłem przednią zieloną z granatowym pasem szybę do e 34 za 320 PLN w Oławie.Starą wycinają-trzeba przypilnować by nie połamali takiej plastikowej ramki bo ta to dopiero kosztuje.Cena umiarkowana --we Wrocku w Jaanie chcieli 450 PLN.

A co do gliniarzy to zabieraja dowód za co tylko mogą -ja miałem malutki odprysk po kamieniu(tzw.pajączek o srednicy 1 cm)i w nocy sie go doszukał-dowód poleciał masakra z tymi niebieskimi!!