woz Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 No jakas masakra mowie Wam. Albo jestem taki lewy, albo cos jest nie tak,albo konstruktorzy zalozyli sie o flaszke do ilu godzin moga zwiekszyc czas sciagniecia ramienia wycieraczki od strony kierowcy przez zwyklego smiertelnika. Wyceiraczka chodzi w tej chwili tak, ze w sumie nie chodzi. Maksymalnie scisnalem kluczem imbusowym ale to juz na nic. Wieloklin sie kreci, ale wycieraczka przesunie sie moze 10cm, a jesli jest jakis nieziemski opor typu 5gr sniegu, to juz ani rusz. Chce sciagnac ramie zeby zobaczyc czy wieloklin jest zjechany, czy tylko moze gwint na wieloklin po stronie wycieraczki, ale za cholere nie moge sciagnac samegto ramienia. Czy jest jakis myk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 (edytowane) Wieloklin wyrobił w ramieniu mały kołnieżyk,który blokuje.Złóż ramie,zaklinuj małymi klinikami (2 sztuki drewniane lub plastikowe) ramie ,wykręć nakrętke,przez drewno lub plastik popukaj kilka razy góry w śrubę -powinno zejść. Edytowane 15 Grudnia 2010 przez BatonMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Ściągacz do końcówek drążków, albo sworzni. Ja tak ściągam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 16 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Ściągacz do końcówek drążków, albo sworzni. Ja tak ściągam. Wlasnie tez tak wczoraj uslyszalem. Mechanik powiedzial ze musi byc taki specjalny sciagacz, kiedys probowal sciagnac ramie wycieraczki bez tego - 3 godziny. Sciagacz - 5 sekund. Podjade do niego, kiedy tylko nie bedzie padac bo wycieraczka ani mru mru. Dzieki chlopaki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Wozu taki ściągacz kupisz jakieś firmy "xyz" za jakieś 20zł. Będziesz miał na dłużej. Chyba że nie masz zwyczaju sam grzebać to Ci się nie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 a może takie rozwiązanie ;-) http://www.videobash.com/video_show/manual-wiper-blades-731 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Wozu taki ściągacz kupisz jakieś firmy "xyz" za jakieś 20zł. Będziesz miał na dłużej. Chyba że nie masz zwyczaju sam grzebać to Ci się nie przyda Patryku, a wiesz gdzie moge kupic cos takiego? Na allegro pod haslem XYZ mam pare innych gratow - w tym nieruchomosc i swetry meskie Glen, posikalem sie przy tym filmie. Troche po czesci ze jest to zabawne, a troche po czesci ze swiadomosci, ze jezeli dzisiaj pojechac do tego mechanika a bedzie padalo, to takie rozwiazanie jest dla mnie nieuniknione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imilo Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Woz najprostsze rozwiązanie wygiąć kawałek pręta lub grubszą blachę na końcu żeby było wycięcie pod klin żeby wszedł pod wycieraczkę a na drugim końcu wygięta coś na kształt L-ki i jedną stronę wkładamy pod klin a w drugą od spodu stukamy młotkiem i to po kilku uderzeniach samo odskoczy Krzysiek Majewski ma taki patent i mi go polecił bo też męczyłem się pół dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi