slawek9981 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 <bmw>Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 1. dlaczego nie?? 2. rękami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Chyba sobie ktos jaja robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 To nie żadne jaja-naprawde możesz sobie wymienić sam wtryski,nie tylko dwa.Co do wymiany żarówek-to oprócz rąk,zapasowych żaróweczek,potrzeba trochę chęci.Przywitaj się i napisz jaki masz silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 wiem ze mozna sobie wymnienic nawet jeden wtrysk ale chodziło mi o coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Już qumam!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Myślę, że BatonMW zwracał się w poście bezpośrednio do pytającego Co do pytania o wtryski, to:Tak - możesz. Jeśli masz miejsce (nie robiłbym tego na dworze, choć wiem, że są i tacy), czas, minimum zdolności motorycznych i wiedzę. Możesz też wzbogacić wiedzę googlując za książką o naprawach BMW serii 5 - jestem tu od niedawna ale wydaje mi się, że na pewno link pojawił się tu na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Już qumam!!!!!!!!!!!!!! Ja jeszcze nie kumam o co biega z tymi wtryskami,a z zarowkami jeszcze bardziej .:roll: slawek9981 chodzi Ci o to czy mozna to zrobic samemu bez pomocy warsztatu czy o co biega ? A jesli chodzi o zarowki,to musisz przekrecic i pociagnac do siebie czesc nr.7 widoczna na zdjeciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek9981 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Przepraszam ,ale zle sformułowałem pytanie odnośnie wymiany żarówek.Po prostu próbowałem delikatnie odkręcać i jak nie szło to zostawiłem bałem się że urwę lub połamię.A jeżeli chodzi o wtryski to chodziło mi o to ,czy trzeba ustawiać kąt wtrysku czy nie , i czy nie będzie jakiś problemów z odpaleniem.Mam BMW 525i e-34 1994r ,kupiłem go niedawno i pomału poznaje budowę tego auta.Dziękuje za odp.i rysunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Tomek pokazał rysunek. Odpinasz kostkę i przekręcasz bodajże o 90st tak jakbyś odkręcał i wyciągasz. Tego elementu nr 7 nie odkręca się jak śrubę. Co do wtrysków to dasz radę sam je wymienić. Są zamontowane pod spodem listwy wtryskowej i wsadzone z dwoma oringami w kanały dolotowe. Cała listwa jest widoczna po zdjęciu górnej(tej wąskiej)pokrywki/osłony plastikowej silnika.Listwa jest przykręcona do kolektora dolotowego w dwóch miejscach i ma stałe położenie więc nie ustawia się tam kątów wtryskiwaczy. Mnie wkurzało tylko odpinanie wtyczek elekt. przy każdym wtryskiwaczu. No i pamietaj o przewodach paliwowych listwy i przewodzie podciśnienia regulatora ciśnienia paliwa. Najpierw wyciągasz całą listwę z wtryskami a potem wymieniasz te ktore nie grają i następnie znów całą listwę montujesz do kolektora. Jedyne problemy z odpaleniem będą bo układ musi napełnić sie paliwem więc troche pokręcić będzie trzeba ale to normalna sprawa przy takiej operacji na listwie i wtryskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek9981 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Dziękuje bardzo za wyczerpujące wyjaśnienia ,jak wymienię wtryski dam odpowiedz czy operacja wymiany zakończyła się powodzeniem .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi