piotrunio89 Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 koledzy a mieliście może styczność z olejem Petronas ?jeżeli tak to powiedzcie coś jak rezultaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 koledzy a mieliście może styczność z olejem Petronas ? Mało kto handluje Petronasem , ale wiem że mechanicy polecają go zwłaszcza do dizla , olej idealny do VW/Audi 1.9TDi co do beemek to nie mam żadnych informacji na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 (edytowane) Czytałem na podanej niżej stronie- piszą, że są ich oleje (pełne syntetyki) polecane też dla silników BMW http://www.najlepszyolej.pl/syntium_5000xs.html Ja sobie zamówiłem półsynta syntium, bo wcześniej już lany był mobil 10/40. Jak tylko kurier dowiezie-zalewam Edytowane 6 Lutego 2011 przez GleN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrunio89 Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 a jaki jest lepszy zalać do mojej bmki 10W-40 czy 10W-60 ?koledzy czy 10W-60 to półsyntetyk czy pełny syntetyk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 10W-60 raczej nie występuje w wersjach olejów typu LongLife to olej do silników które są narażone na nieco wyższe obciążenie a co za tym idzie wyższe temperatury. Do Twojego silnika w zupełności wystarczy Valvoline MaxLife 10W40 a najlepiej to 5W40 w zimie ten olej jest rzadszy a przez to start silnika będzie cichy , bo przy 10W40 przez pare sekund dłużej będzie słychać hydropopychacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 ja mam valvo 10w40 i jest dobrze zadowolony jestem naprawde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrunio89 Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 jeżdżę obecnie na castrol 10W40 ale podobno silnik strasznie załazi takim syfem podobnym do takiego jak ktoś oleju długo nie wymienia.-oczywiście Ja na czas wymieniam.silnik mam naprawdę w dobrej kondycji,a czy nic się nie stanie jak zmienię z 10W40 na 5W40 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 a czy nic się nie stanie jak zmienię z 10W40 na 5W40 ? Nic się nie stanie tylko zalej MaxLife'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freex Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 ktos juz tutaj wspomnial...do 24V jesli jest w dobrym stanie tylko syntetyczne (w pelnym tego slowa znaczeniu...nie hydrokrakowane!!..musi byc na bazie estrow i PAO) niewiele jest takich olejow...do dostepnych naleza: liqui moly high tech 5w-40, xado 5w40 estrowy, valvoline syn power 5w40. inne to pseudosyntetyki hydrokrakowane. valvoline max life wg mnie najlepszy do juz mocno wyeksploatowanych silnikow...chociaz ja do takiego i tak bym zalal full syntetyk. dodam ze u mnie kazde auto po zalaniu prawdziwego syntetyka zaczelo brac mniej oleju niz na hydrokrakowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 hmm to zle ze w moim M50B25 mam 10w40 valvo ? powinienem dac 5w40 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 ja tam przeszedłem z minerala na półsyntetyk i nic sie niestało a kumpel mi radził żebym tego nierobił zmieniłem i chodzi o niebo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Valvoline zalalem poraz drugi wczesniej byl mineral Castrola.... Silnik odrazu odzyl i sie uciszyl jednak 13 000km na jednym oleju nawet dobrym to za duzo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 no i zalałem sobie syntium, a kupiłem go w cenie mobila, czyli kwota przyzwoita i do tego expresowa przesyłka gratis. Jakby ktoś był zainteresowany kupnem to mogę dać namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi