Oibis Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 LM Long Life jest nawet do 50k km (tak pisze na opakowaniu) cena ok 290zł za 4l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Raczej te silniki nie powinny latać na innym oleju jak full syntetycznym. Nawet w kartach katalogowych olej pół syntetyczny i mineralny nie występuje. Ja dalej śmigam na full, przebieg blisko 300 tys, a oleju bierze co najwyżej 1,5 od zmiany do zmiany ( zmiany robię średnio po 13 do 15 tys. ). Kolego AM_BMW możesz mieć zapieczone pierścienie i to jest powodem łykania oleju. Moja propozycja to zlać ten chłam, zrobić płukankę silnika i zalać porządny 5w/40happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi