Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Jak pomalować listwy na przednim i tylnym zderzaku

patryk konin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam do pomalowania te listewki które są na obu zderzakach

i zastanawiam się czy pomalować jak oryginał w pół mat czarny czy może w koloże nadwozia ( błękit) a może czarny połysk

powiedzcie co o tym myślicie bo ja już nie moge sie zdecydować

pozdrawiam i czekam na propozycje ;)

a czy sie to podoba czy też nie to kwestia gustu. Ja mam kolor nawet na klamkach i mi się to podoba :P

Auto robisz dla siebie więc to tylko od Ciebie zalezy :D

DOPISKA - 20:21

Ja posłuchałem tej rady:

pamietaj ze auto robisz dla siebie i to tobie ma sie podobac ;)

I mam teraz piękne BK Racingi BK171 :) - To Tobie ma się podobać :)

nie zapomnij o listwach bocznych i klamkach ;)

Rada z doświadczenia. Pozbieraj elementy które chcesz mieć malowane i zrób za jednym zamachem. Jak czegoś brakuje to dokup od razu.

Efekt będzie piorunujący :)

U siebie mialem zderzak przod tyl w kolorze czarny mat i wygladalo ladnie ale jak pomalowalem na kolor nadwozia to zupelnia inna bajka. Jest super !!

Co do malowania plastikow np listew bocznych to obmysl dokadnie albo zorientuj sie zeby to sie trzymalo tego plastiku bo jak zacznie odpadac to bedzie to wygladac patologicznie

Jak malowalem swoje auto to lakernik odradzil mi tego bo jak to on powiedzial listwy boczne sa naturalnie pokryte guma aby chronic auto (lakier) przed uszkodzeniami np pod supermarketem itd itp.... i tym mnie przekonal zeby zostawilc... natomiast klamki jak najbardziej :wink::wink:

Generalnie malowanie listewek zależy od koloru auta, no i oczywiście od gustu właściciela ;) Ja mam białą trzydziestkę, więc listwy dałem w czarny mat i to jak najbardziej pasuje. Natomiast błękit? Myślę, że tutaj jakbyś nie pomalował, to będzie w porządku, choć tak jak koledzy piszą - wszystko w kolor może wyglądać ciekawie:).

• 2 tygodnie później...

listewki z przodu i z tyłu są już w koloże teraz tylko zamątować nie byłem pewien do samego końca cz dobrze zrobiłem dopiero jak polakierowałem to byłem pewien że to jest to !!

boczne odpadają bo podejżewam że czego bym nie zrobił to farba bd złazić nie dzisiaj to za 2 lata napewno

lusterka też polecą w kolor na 100% a klamki hmmmmmmm.......

Z tym lakierowaniem wszystkiego w kolor to tak mi się nie widzi do końca no chyba że cały czarny lub alpin weiss :).

Ja ma srebrny i żeby mi się to nie zlało wszystko to listwy zderzaka zostawiłem czarne i atrapę/kratkę i zaślepki obok halogenów też zostały czarne.

Listwy drzwiowe zlikwidowałem permanentnie więc u siebie musiałem z kolorem uważać,klamki też zostały czarne.