Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak to było w przypadku tej dziewczynki i jej rysunku za co ojca oskarżyli o molestowanie

dziadka ;)

Na stadion jak w Chinach, strzał w głowę i do dołu z wapnem.

to nie problem, tylko czy nas system prawny temu podoła? w hameryce w kilku stanach jest kara śmierci, ale trzeba się zastanawoić czy każdy skazany był winny popełnionego przestępstwa ? ile u nas ciągnie się sprawa z olewnikiem, stanem wojennym ? oskarżeni prędzej sami wymrą niż zostana skazani ? co było 11.11 w wawie ? złapali ponad 200 osób i usieli wypuścić, gdzie wtedy były sądy 24-o godzinne ?

każdy ma własne zdanie, może dlatego że jestem wierzący myśle że to nie ja mogę decydowac o czyims życiu lub śmierci

mamy tak kulawy system prawny,że głowa boli,sądownictwo leży,policja leży,korupcja,że strach pomyśleć,sprawy ciągną się latami,brak odpowiedzialności za błędy,prędzej niewinnego skazaliby na śmierć,jak przyznali pomyłke prokuratora czy sędziego,a najgorsze jest to,że kto nie wygra wyborów,robi to samo,wymieniając tylko ludzi na swoich

może dlatego że jestem wierzący myśle że to nie ja mogę decydowac o czyims życiu lub śmierci

Kosa, ja tez jestem wierzacy, ale popatrz sie na to, sam napisales. Nie ty mozesz decydowac o czyims zyciu lub smierci. Ta sama zasada powinna sie tyczyc kazdego, rowniez i tego drania ktory kogos zabil.

Ja nie mowie o sytuacjach ktore nie sa klarowne, ale o takie, w ktorych jest wina bez dwoch zdan. Chociazby taki gnoj ktory wysadza bombe i pozniej zabila w zimnej krwi 70 osob na wyspie. Czy on nie zasluguje smierci? A tak to z podatkow trzeba go oplacac. Ja z calego serca mam nadzieje, ze do tej kary smierci kiedys dojdziemy.

Dirty, tak BTW, z tego co wiem Unia nie zabrania stosowania kary smierci. Wiec za cholere nie wiem dlaczego jej sie w poszczegolnych przypadkach nie uzywa, szczegolnie keidy mamy przepelnione wiezienia!

Oko za oko.

dziadka ;)

to nie problem, tylko czy nas system prawny temu podoła? w hameryce w kilku stanach jest kara śmierci, ale trzeba się zastanawoić czy każdy skazany był winny popełnionego przestępstwa ? ile u nas ciągnie się sprawa z olewnikiem, stanem wojennym ? oskarżeni prędzej sami wymrą niż zostana skazani ? co było 11.11 w wawie ? złapali ponad 200 osób i usieli wypuścić, gdzie wtedy były sądy 24-o godzinne ?

każdy ma własne zdanie, może dlatego że jestem wierzący myśle że to nie ja mogę decydowac o czyims życiu lub śmierci

Kosa ale to jest forma umowy społecznej a nie osądzanie kogoś ..... zabijasz z premedytacją , jeśli Cię złapią na gorącym uczynku , dostajesz czapę ....

Dla przykładu , czy taki Brevik podpada pod takie coś czy lepiej niech 70 rodzin sponsoruje jego sanatorium u psycholi , jak koleś ma 30 parę lat teraz to jakieś 40 pożyje w ciepełku z żarełkiem.

W tym przypadku dla mnie sprawa jest prosta na milion procent wiadomo co koleś zrobił wiec nad czym tu gdybać ... powinni go zapakować do tej szopy gdzie budował bombę i zdetonować ... jednego debila mniej na świecie ...

powinni go zapakować do tej szopy gdzie budował bombę i zdetonować ... jednego debila mniej na świecie ...
\

Mordulec nie tak drastycznie młody gość zdrowy to go tak uśpić coby z niego wyciągnąć co zdrowsze narządy skoro pozbawił kogoś życia to i może komuś da się za jego sprawą uratować tyle poczciwych ludzi czeka na przeszczep narządów

\

Mordulec nie tak drastycznie młody gość zdrowy to go tak uśpić coby z niego wyciągnąć co zdrowsze narządy skoro pozbawił kogoś życia to i może komuś da się za jego sprawą uratować tyle poczciwych ludzi czeka na przeszczep narządów

Ok w sumie masz rację Mariusz , patent z pralką byłby lepszy .... ale niech nie liczy na złagodzenie kary .... podwójne wirowanie ma jak w banku :dance:

dobre,dobre-popieram,tylu zdrowych byków siedzi,że problem z narządami by zniknął:Dmożna to poszerzyć,jazda po pijaku-nerka(wątroba sie nie nada raczej),płuco za zadymy,ręce za kradzież(przeszczepiają)...

Jeden magiczny tekst z wielu:

UE uważa, że zniesienie kary śmierci przyczynia się do umocnienia godności ludzkiej i do stopniowego rozwijania praw człowieka.

Sram na UE, autentycznie, Od dzisiaj do konca mojego zycia bede glosowal na Mikke, gdzie on konsekwentnie podkresla ze kara smierci jest jedynym rozwiazaniem. Ja wierze ze naprawde trzeba wrocic troche do metod ktore kiedys byly stosowane i zdawaly egzamin. A nie tak jak teraz, popelnisz najgorsze przestepstwo to bedziesz do konca zycia siedzial w cieplutkiej celi, ogladal DVD i jak FOrest napisal, nawet bzykal sobie panienki za kotarami. Bah! I nic za jadlo nie placisz! Przeciez jest mnostwo ludzi ktorzy uczciwie pracuja za bardzo male pieniadze, ale uczciwie, i maja gorsze warunki do zycia. To jest farsa!

Panowie, gdyby bylo tak, ze w pierdlu maja mala cele 3x3m, i przez 10godz dziennie beda zasuwali z lopatami przy budowach autostrad i innych inwestycji za friko, dla Panstwa to ok, ale problem w tym ze do tego przeciez tez nie dojdzie bo to nie ludzkie. Taki s****iel ktory kogos za***al tez ma swoje prawa. Szkoda ze osoba ktora wyslal na drugi swiat tych praw nie mial.. :bag:

nie da sie z wozem nie zgodzic. jesli chodzi o UE to dluuugo mozna by sie rozwodzic szczegolnie obserwujac gospodarke europejska... wracajac do kary smierci- jestem na tak. ani troszke mnie nie zdziwilo ze PiS popiera kare smierci jak z reszta skrajna prawica. i uzasadnajac to stwierdzeniem ze "to jedyne sluszne rozwiazanie" wyczerpuja temat. juz nie wspominajac o tym ze lewaki popieraja aborcje a sa przeciwni karze smierci. no jaja! jak dla mnie ktos kto mogl dopuscic sie np morderstw czy innych przestepst ktore w swietle naszego prawa skazywalyby go na dozywocie automatycznie traci wszystkie swije prawa i nadaje sie do odstrzalu. pomijam juz fakt ze dla np gwalcicieli malych dzieci wystosowalbym odpowiednio surowsze kary z duuzo wiekszym stopiniem okrucienstwa. ale wiezniowie skazani na dozywocie w wiezieniach o zaostrzonym rygorze maja dozywotni, bezlatny, cieply hotel z wyzywieniem. tyle ze nie moga go opuszczac. po co takiegi utrzymywac? kazdy z nas placi za utrzymanie takich "odpadow spoleczenstwa" ktore powinno sie sprzatac, a nie karmic i utzrzymywac. mam nadzieje ze wczesniej czy pozneiej kara smierci wroci w Polsce i ze da to jakie rezultat rowniez zapobiegawczy.

To jest jak wielkie podworko z psami. Rozne psiaczki, jamniki, owczarki, collie i nawet jakies huski tam sie znajdzie. Ale co jakis czas trafiaja ci sie takie pitbulle, ktore sa psychiczne i zagryzaja inne psy. Wiec albo:

Odlaczac od grupy tego biednego pieska, ktory juz nigdy nie bedzie normalny i zawsze bedzie zagryzal inne psy na tym podworku. Dajesz mu ciepla bude, zawsze dostaje miske z jedzeniem i woda, tylko ze jest na lancuchu. Niektore psy na tym podworku nie maja takiego jedzenia...

Albo s****iela usypiasz i tyle..

Nie zrozumcie mnie zle, kocham psy, nawet mam dwa. Ale przeciez to jest stosowane na calym swiecie. Jezeli jest pies, ktory ma problemy z psychika, rzuca sie na inne psy i zagryza, jest niebezpeiczenstwo ze rzuci sie na dzieci, to sie go usypia i tyle poniewaz szansy na resocjalizacji nie ma. Tylko w taki sposob mozna upewnic zeby byl spokoj na tym podworku..

Ja pierdziele, powinienem pisac bajki dla dzieci :lolol:

Ja sprzeciw przeciw karze śmierci rozumiem przez pryzmat, że sędzia też człowiek może się pomylić i wysłać na krzesło niewinnego (były już takie przypadki).

Podobnie jak większość uważam, że jak ma być kara to ma być kara, a nie luksusy. Teraz to się można zastanawiać, czy jak nie masz lepszych perspektyw to czy nie lepiej pójść do sklepu i coś ukraść - za to dostaniesz ciepłe łóżko, ciepły posiłek i w d.. masz wszystko, a jak zachorujesz czy będziesz miał jakieś powikłania zdrowotne to dostaniesz się szybiej do lekarza niż normalny obywatel ... Szkoda słów :(