sylvasgo Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Witam Wszystkich Mam problem z moja bunia:( a mianowicie chodzi o szarpanie na biegu w zakresie 1800-2000obr, robi tak tylko gdy silnik jest zimny. Moze Panowie wiecie co moze jej dolegać?. A jeszcze jedno, zaniepokoila mnie jeszcze jedna sprawa bo ostatnio musialem dolac 1,5 l oleju do silnika i postanowilem sciagnac rurę od intercoolera a tam ciurkiem leci olej, czy to wina turbin ze puszcza olej ? a moze odma ma z tym zwiazek, bo na dzien dzisiejszy mam zwykly wkład filtra oleju, mysle na zmianą na separator + obudowa( takie sa niby zalencenia roznyc osob) Model: e46 320d 150km, 2002r. Przeb - 185000km olej: castrol edge 5w30 Z góry Dziekuje za pomoc Pozdrawam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Jak Odpalisz auto Rzuca silnikiem i kopci strasznie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylvasgo Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 silnikiem nie rzuca, pracuje rowno, kopci normalnie, z moich obserwacji to jak jet zimny to smierdzi jakby frytkami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 silnikiem nie rzuca, pracuje rowno, kopci normalnie, z moich obserwacji to jak jet zimny to smierdzi jakby frytkami.Pozdrawiam to Nie Tankoj Juz miecej Na' Mc' A co do szarpania to moze jakies lipne paliwo zalales ?? dzieje sie to od kiedy zaczely sie mrozy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylvasgo Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 dzieje sie to juz od pol roku, a taknuje raczej sprawdzone paliwo. Silnik jka juz sie rozgrzeje to chodzi normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylvasgo Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 a może wtryski sie zawieszają i jak sie juz rozgrzeją to chodza normalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 i przez taki ores czasu nigdzie nie byles u zadnego mechanika ani nie podpioles auta pod kompa ??? Jestes Z okolic wroclawia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylvasgo Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Podpiołem pod kompa i mowil gosciu ze wszystko wporzadku, ale podjade jeszcze raz i wszystko dokladnie spisze. Niestety Edu ale jestem z Gdyni:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 a moze lapie ci gdzies lewe powietrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 szarpanie wystpuje podejrzewam nie zawsze u ciebie , jest ono spowodowane warunkami atmo , co do odmy u ciebie musi byc separator , a nie filterki , te drugie moga byc zykładane tylko do przedliftowych , jak chcesz mam taki separator , bo przed sprawdzeniem swojego kupiem nowy i zmieniłem , a moj stary wyglada jak nowy jak chcesz to dawaj info privi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Sprawdz sobie w jakim stanie jest turbo przy okazji, bo jak mi tak w E46 lecial olej to w niedalekiej przyszlosci turbo sie wysralo. Ale to tak totalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi