wadim Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Witam,ostatnio zabrałem się za wymianę amortyzatorów w nowo nabytej bumie i przód bez problemów,ale jeśli chodzi o tył to nie mam zielonego pojęcia jak je odkręcić,chodzi mi o śruby trzymające je od góry,czekam na podpowiedzi i z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 (edytowane) Musisz wyciagnac tylna kanape,oparcie i polke.Tam sa sruby. Edytowane 30 Listopada 2010 przez Tomek v8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Wydaje mi się że kiedyś wymieniałem odkręcając śruby przez otwory fabrycznych głośników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Lucius nie da rady tak:(Przy wymianie amorów tylnych tez chciałem sobie przyspieszyć w ten sposób bo ściągać zagłówkow i kanapy mi sie nie chciało ale niestewy po zdjęciu maskownicy nie było na ten manewr szans. Wadim jeśli masz zwykłą nie dzieloną kanapę to: Siedzisko podrywasz energicznym ruchem najpierw do góry aż wyskoczy z dwóch mocowań a potem wysuwasz do przodu. Oparcie jest przykręcone w 4ech punktach nakrętkami z czarnego tworzywa 10mm. Dwie znajdują się w okolicy dolnych rogów a nastepne dwie pod środkowym podłokietnikiem. Odkręcasz je i zdejmujesz osłony z pasów bezpieczenśtwa. Pociągasz dół tak by tam już zeszło z mocowań potem lekko ku górze bo oparcie jest zahaczone w górnej części o blache i jak juz masz ją luźną to wyciągasz przez lewe/prawe drzwi pod pasami które zostają w aucie. Potem wysuwasz tylną półkę(ma pare uchwytów blaszanych w okolicy dołu tylnej szyby ale wystarczy lekko szarpnąć i puszczają. Pod tapicerką słupków bocznych jest prowadnica dla tej półki więc pamietaj by potem przy montażu najpierw wsunąć półkę w nią i dopiero dosunąć do szyby aż usłyszysz 'klik'metalowych uchwytów. Sciągasz gumkę z amora i wszystkie śruby są widoczne.dalej wiesz co robić skoro sam wymieniłeś amory przednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Dziki nie myślałeś o napisaniu poradnika "Sam walczę z E34" ? Wiem, brak czasu, ale może kiedyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 dokladnie DZIKI moglby napisac taki poradnik zanim ktos sobie popodcina zyly przy swoim autku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 dzięki wielkie,teraz to już sobie poradzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi