Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, ze napewno wiele osob ma multum pytan odnosnie opon, wiec niech smialo wala w ten temat zeby nie robil sie balagan.. ;)

Pierwsze pytanko:

Czy ktos cos slyszal o tych oponach?

225/45 R17 GOODRIDE / WEST LAKE SW 602 94 H (210 km/h)

Bo za taka cene to ja mam kilku letnie uzywki. Chinole bo chinole, ale nowe a zima sie nie zapiernicza 200 na godz...no, nie zawsze ;)

...zreszta, co teraz nie jest produkowane w chinach? :P

http://allegro.pl/225-45r17-nowe-225-45-r17-goodrde-zima-wroclaw-i1338503201.html#gallery

1338503201.jpg

Ja w chińskie opony bym się nie pchał. Były ostatnio testy opon zimowych w Auto Świecie. Chińskie produkty na samym końcy z mizernymi wynikami. Ale z drugiej strony opony używane topowych producentów przegrały z oponami nowymi producnetów mniej znanych ;)

Co do Goodride to miałem takie opony jak kupowałem E32 co prawda letnie 15tki ale praktycznie nowe moim zdaniem bardzo fajnie się na tym jezdziło , nie mam pojecia jak zachowują się zimówki z tej firmy ale myślę że tragedii nie będzie.

na nokianach wr g2 i polecilbym je kazdemu...
nokian'y to bardzo dobre opony na zimę, większość Norwegów na nich jeździ, ale cena chyba nieporównywalna, nie wiem jak w Polsce, ja tutaj za 4 szt.(z tym, że z kolcami, ale to niewielka róznica)dałem 4tyś.kr, czyli 2tyś.zł. Ale co nowa opona to nowa, E36 na tych oponach latało nawet 130km/h po bielutkiej drodze...

mam nowe chinskie opony NANKANG w e30 i jedynie z czym byl problem to wywazenie jednej z nich, wymienilem na gwarancji i jest bajerra, w zimie po sniegu smigalem pare km z predkoscia do 80km/h i bylo ok, po asfalcie do 120km/h (szybciej nie jechalem) tez ok.

Kup markowe uzywki po sezonie lub dwóch niż tanią chinszczyzne. Za 120-150 zl masz świetnego Dunlopa SP Sport Winter 3D po dwóch sezonach. Jak już chcesz naprawde kupić chinola to ja bym szukał opon Wanli http://moto.allegro.pl/opony-225-45-17-225-45r17-nowe-letnie-wanli-s1088-i1324897384.html

Kup markowe uzywki po sezonie lub dwóch niż tanią chinszczyzne. Za 120-150 zl masz świetnego Dunlopa SP Sport Winter 3D po dwóch sezonach. Jak już chcesz naprawde kupić chinola to ja bym szukał opon Wanli http://moto.allegro.pl/opony-225-45-17-225-45r17-nowe-letnie-wanli-s1088-i1324897384.html

Za te 120-150 to moze i znajde swietnego dunlopa, ale nie w rozmiarze 225/45 ;)

Nie ściemniaj Wojtek że nie wiedziałeś że chińskie , sam mi takie latem sprzedałeś na felagach M-contour :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Kurde, wyszlo na jaw. A prosilem Ciebie Lukasz zebys niecego nie mowil, bo juz nikt juz nic ode mnie na forum nie kupi :P

Na używki zawsze trzeba uważac,dlatego tak ostrożnie podchodze do tematu. Wolę dolożyc i kupic nowe opony (teraz czeka mnie taki wydatek na wiosnę),ale wiem ze taka inwestycja po prostu się opłaca,a przecież chodzi o nasze bezpieczeństwo.

• 5 tygodni później...
  • 2 lata później...

Odświeżę temat, w 2007 roku gdy jeszcze jeździłem Omegą miałem zimowe kapcie właśnie NANKANG'a S-600 195/65/R15, rzekomo to była wersja na rynek skandynawski.

Nie jeżdżę jak emeryt to też ma dla mnie znaczenie, jak opony trzymają się drogi - rewelacja - codziennie przejeżdżam przez most Milenijny na którym zimą często jest szklanka a one jakby były przyklejone do drogi. Nie mówię o jeździe z prędkością spacerową ale jak w letnich warunkach idealnych :lol: - no "trochę" więcej niż 50/h. Trochę je było słychać ale coś za coś. Zimówki muszą trochę pohałasować.

Dla porównania teraz mam zimowe "UNIROYAL'a MS PLUS 55" 205/65/R15 i nie jestem z nich zadowolony - szklanki nie lubią, jakbym zamiast zimowych opon miał łyżwy :shock:.

Myślę, że na następną zimę rozejrzę się za podobnymi dla mojej bmw_0.

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Ja znowu od lat latam na Fuldach i nic innego nie chcę, dobra jakość w dobrej cenie. Jak jeszcze się poszpera to w promocji można wyrwać za dobre pieniądze. Za swoje aktualne Fuldy SportControle w 17 calach, 235/45 dawałem po 400 parę złotych za sztukę i mam święty spokój na kilka sezonów. Opony bardzo ciche (dla mnie priorytet), bo jak kiedyś kupiłem używki Pirelli P6000 to na drugi dzień sprzedałem tak jęczały.

Ja znowu od lat latam na Fuldach i nic innego nie chcę, dobra jakość w dobrej cenie. Jak jeszcze się poszpera to w promocji można wyrwać za dobre pieniądze. Za swoje aktualne Fuldy SportControle w 17 calach, 235/45 dawałem po 400 parę złotych za sztukę i mam święty spokój na kilka sezonów. Opony bardzo ciche (dla mnie priorytet), bo jak kiedyś kupiłem używki Pirelli P6000 to na drugi dzień sprzedałem tak jęczały.

Ja właśnie teraz kupiłem Fuldy Sportcontrol 225/45R17 na przód i 245/40R17 na tył. Za dużo jeszcze o nich nie mogę powiedzieć bo niewiele na nich przejechałem ale faktycznie wydają się ciche. Moje poprzednie Dunlopy huczały przy 80km/h