patryk konin Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Witam nie jestem drogowcem a mimo to zima mnie zaskoczyła a raczej moj zamek zamek od kierowcy jak by zamarzł bo kluczyk wchodzi tylko do połowy psikałem smarem do łańcuchów a potem odmrażaczem do zamków ale nic to nie dało mam też troche wyrobiony kluczyk może to wina wyrobionego zamka i kluczyka po str pasażera jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Jak możesz podgrzej suszarką zamek, albo nagrzej kluczyk zapalniczką, tylko nie tak, żeby się plastik stopił, i włóż do zamka, jak nie wejdzie to jeszcze raz powtórz operację, powinno rozmrozić zamek. Później napryskaj WD40 do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk konin Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 no bd musiał pokombinować dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Witam mi kiedyś zatarł się zamek i musiałem otwierać od strony pasażera drzwi i dopiero wtedy cycka podnosić.Psikanie cudowanie nic nie dało , wyciągłem cały mechanizm zamka i wrzuciłem do oleju i coś tam jeszcze z nim robiłem i do teraz prawie nie czuje oporu podczas przekręcania kluczykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 a było to jakie trzy lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Proponuje wszystkim nasmarowac wysuszyc zamki bo pozniej jest nie mila niespodzianka mnie ostatnio do nerwicy doprowadzaly przymarzajace uszczelki dzwi, posmarowalem je olejem z pierwszego tloczenia i problem znikl ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 bardzo odpowiednia do uszczelek jest wazelina techniczna (nie niszczy ich) w brew opini że wazelina służy wyłącznie do czego innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Mariusz do czego niby służy? A propo uszczelek, choć temat był o zamku to jest też magiczny silikon w sprayu do pryskania uszczelek, ja mam akurat norweski, ale myślę, że w Polsce też są dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk konin Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 umnie zamek śmiga dostał troche odmrażacza i smaru ale odrazu nie pomogło dopiero wizyta w garażu go rozmroziła i narazie śmiga ale cośczuje że sie skusze na kąpiel w oleju jak napisał DIEGO bo nieczuć oporu przy otwieraniu to kusząca zacheta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi