Tomek v8 Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Witam. Ostatnio przy kazdym wyswietlonym komunikacie przez BC, na tablicy wskaznikow przy wlaczonych swiatlach na kilka sekund (rownoczesnie z gongiem),gasnie mi podswietlenie zegarow i srodkowej konsoli. Podejrzewam,ze ma to zwiazek ze spadkiem temperatur bo w lecie nie mialem takich problemow. Moze sniedzieja albo wilgotnieja jakies styki i trzeba by przeczyscic ? Jezeli tak,to ktore i gdzie ? Przerabial juz ktos z Was podobny temat ? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
static86 Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Sprawdź w jakim stanie jest bezpiecznik nr 5 (10A) - może się kończy? U mnie przez pewien okres czasu przepalał się, teraz jest dobrze. Objawy miałem takie jak piszesz, brak podświetlenia zegarów i całego panelu, brak brzęczka świateł, klaksonu i oświetlenia kabiny. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 A dzieje się tak tylko kiedy przełącznik świateł jest w pozycji-światła mijania?czy jak jest już w pozycji-światła pozycyjne to też wariuje podświetlenie? Zobacz jak wyglądają piny we wtyczce gonga i kable gonga przy wtyczce.Spróbuj tez odłączyć gonga całkowicie i zobacz czy wtedy przy komunikacie BC dalej znika taktownie podświetlenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 29 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 A dzieje się tak tylko kiedy przełącznik świateł jest w pozycji-światła mijania?czy jak jest już w pozycji-światła pozycyjne to też wariuje podświetlenie? Na to Dziki powiem sczerze nie zwrocilem uwagi. Wlacze postojowki i zobacze co sie bedzie dzialo i posprawdzam piny tak jak piszesz. Narazie dzieki,dam znac co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi