Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Asy polskich drog

micnic

Rekomendowane odpowiedzi

pare razy jadac do ciotki do pobierowa w zachodniopom. spotkalem sie z takimi asami najgorzej jest miedzy zielona gora a gorzowem wlkp potem u paprykarzy w szczecinie tak srednio i potem masakra jest rowniez od kamienia pomorskiego wzdłuz wybrzeza. szczegolnie ze tych remontów obwodnicy dokonczyc cos nie moga juz dluzszy czas i czasami trzeba postać... potem tiroloty probuja nadrobic czas

Ja pamietam jak w zeszlym roku jechalem A2 z Turku w strone Strykowa, wtedy gdy spadly te sniegi. Wszyscy w rzadku ze spokojem w porywach 70km/h, ale przyslowiowy ruski lewym pasem v max cisnal, przed zwezki sie ladowal bez skrupolow... Trzeba uwazac niestety...

Bo tam juz sie prosi o remont. Na szerokich laciach latasz po calej drodze...
akurat tamtedy jezdze tylko ciezarowka

w ciężarówce są szerokie :D 315 przód, 385 tył :P

Ja pamietam jak w zeszlym roku jechalem A2 z Turku w strone Strykowa, wtedy gdy spadly te sniegi. Wszyscy w rzadku ze spokojem w porywach 70km/h, ale przyslowiowy ruski lewym pasem v max cisnal, przed zwezki sie ladowal bez skrupolow... Trzeba uwazac niestety...

Ja też bym nie wytrzymał, w zeszłą zimę cisnąłem lewym pasem od Wrocławia do Legnicy (zestawem) bo tak szybko się poruszali pozostali użytkownicy dróg.

chodziło mi o naczepę, na bliźniaku mam 315 i na przodzie też. (315 jest standardowym rozmiarem na osi kierowanej; o 385 można powiedzieć, że to już tuning )

Tak tak,moj jest wlasnie "troszke" przytuningowany.

Szerokie kapcie z przodu to podstawa.(Nawet i w ciezarowce)

Lepszy komfort jazdy na koleinach.

A jesli wolno spytac to co to za naczepa na blizniakach ?

Jakas dwuosiowka ?

Tak tak,moj jest wlasnie "troszke" przytuningowany.

Szerokie kapcie z przodu to podstawa.(Nawet i w ciezarowce)

Lepszy komfort jazdy na koleinach.

A jesli wolno spytac to co to za naczepa na blizniakach ?

Jakas dwuosiowka ?

źle zrozumiałeś :P

naczepę mam standardową (izoterma Kogel Maxx), a napisałem że takie mam z tyłu bo się tam ciągną za plecami :D

2 X 385 by się chyba nigdzie nie zmieściło heheh

dlatego nie lubię wozić stali;

na izotermie która mam miałem kiedyś załadowane 33palety z majonezem w słoikach, i po gwałtownym hamowaniu, zamiast stać na paletach to ostreczowane słoiki połową stały na 1, a połową na 2 palecie :o

a rozwalił mnie text kierowcy który po wywaleniu zestawu z piwem powiedział, "że nigdy wcześniej mu sie to nie zdarzyło", świetny text na potwierdzenie własnego lenistwa

• 2 tygodnie później...

O masakra!!

Kapitan barki chyba był szkolony przez byłego dowódcę niemieckiej łodzi podwodnej bo zrobił to mistrzowsko :D hehehe

Filmik rewelka. Widziałem cos podobnego o BHP :) np. widłak podnosi drugiego widłaka a ten rusztowanie z palet a na szczycie robotnik :D

Praw fizyki nie da sie oszukać. Ale to dobra przestroga - skora butelka plastikowa przy zderzeniu czołowym nabiera masy kilkukrotniej wiekszej to co sie musi dziać z niezabiezpieczonym odpowiednio ładunkiem który waży 20 ton - wystarczy ostrzejszy zakręt, mocniejsze hamowanie i tragedia gotowa.