Wandrew Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Witam lekki mróz a mi ciężko odpalić - po 3/5 razach odpala pojawia się błąd miedzy innymi pompy paliwowej ostatnio wymieniłem świece na zimnym silniku rzuca autem co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Sterownik swiec zarowych najprawdopodobniej. Jedz na kompa, ale porzadnego, bo na zwyklym Ci nic nie wykaze. Jakie masz jeszcze inne bledy? Bo jesli masz takie cos, ze pojawia Ci sie cala masa bledow, to nie mam dla Ciebie dobrych wiadomosci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandrew Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Dzięki za info już jestem załamany zaraz jade na komputer mam pytanie ile ci pali w mieście ten silniczek? bo mi pali około 15 litrów - i tak jak czytam to może być troszkę za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Jedź do Krzyśka Majewskiego z Brzegu. Daleko z Wrocławia nie masz. Ma oryginalny komputer diagnostyczny BMW GT1, zajmuje się tylko BMW. Sporo osób z naszego forum juz u niego było. A Ty jako forumowicz Maxbimmera masz pełną diagnostykę silnika i podpięcie pod kompa za darmo. http://www.majewskiserwis.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Mi pali maksymalnie 9,5 po programie no i nie jest to jakas slamazarna jazda. Jak Ci nie odpala i przy tym wyskakuje duzo bledow (blad skrzyni, tempomatu, pompy paliwa, kontroli trakcji, abs itp itp itp) to albo masz walniety przekaznik laczacy kompa ze skrzynia, albo masz caly sterownik do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandrew Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 (edytowane) w błędach na komputerze wyskoczylo: Gluhsteuergerat - ponoć coś z grzaniem świec - niby sterownik świec żarowych i luftmassenmesser - ponoć coś z powietrzem i paliwem przetłumaczycie mi co to jest i jaki koszt mógłby być naprawy tego? Edytowane 25 Listopada 2010 przez Wandrew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 luftmassenmesser - ponoć coś z powietrzem i paliwem To nie przepływomierz czasem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Po germansku to ja nic nie rozumiem. Powiem tak, najlepsza droga do pozbycia sie problemu to podlaczenie pod kompa bo przy tym modelu auta to se mozemy siedziec i gdybac do us... smierci. Ale jak swiece wymieniles i jeszcze sa problemy to na 90% jest to sterownik swiec. Na szczescie nie jest on jakos absurdalnie drogi, nie masz sie czym zalamywac, ale zadbaj o to, bo moze byc gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi