lucas81 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 wentylator klimy w e34 525 tds mam z nim nastepujacy problem: jest zablokowany, lecz gdy nim ręką pokręce to idzie jakiś czas dobrze a później znowu się zatnie :? w związku z tym mam pytanie czy da się go w jakiś sposób rozebrać? podejrzewam że siadło któreś z łożysk. bawił się ktoś kiedyś z takim wentylatorem?? jeśli tak to proszę o jakieś wskazówki. z góry dzieki uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Wentylator klimy nie ma się kręcić od razu jak włączysz klimę. Włącza się i wyłącza tylko na określony czas gdy temperatura rośnie na tyle, że chłodnicy klimy nie chłodzi wiatr. Działa podobnie jak kompresor który załącza się raz na jakis czas. Żeby to rozebrać musisz rozbebeszać osłonę wiatraka, chłodnicę właściwą, chłodnicę klimy i dopiero wiatrak klimy. Jednym słowem przerypane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid325 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Ja się dostawałem od spodu do tego i nie było zbyt wielkiego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas81 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 a czy może ktoś rozbierał silnik tego wentylatora? :roll: bo z wyjęciem to sobie jakoś poradzę, ale czy można coś w tym naprawić, np. wymienić łożysko :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Dawid318 zdjąłeś wentylator klimy bez ściągania obu chłodnic??? :shock: Jeśli tak to respect 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid325 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Dawid318 zdjąłeś wentylator klimy bez ściągania obu chłodnic??? :shock: Jeśli tak to respect 8) Nie było tak trudno. Chłodnice klimy też ostatnio wyciągałem od spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas81 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 chcialem poinformowac ze udalo mi sie wyjac ten wentylator bez wyjmowania chlodnic :lol: wystarczylo odkrecic zderzak i wentylator mozna bylo wyjac. lecz niestety silnik wentylatora nie jest rozbieralny :? w moim wypadku odkleil sie magnes na obudowie silnika i przez to sie zacinal silnik. domowym sposobem prubuje go uratowac, lecz efekty nie sa jeszcze znane :mrgreen: jesli uda mi sie to naprawic to opisze w jaki sposob to zrobilem <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDSerek Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 pozatym wiatrak klimy wlaczyc sie moze rowniez gdy wiatrak z wiskiem nie wyrabiaja i wtedy na chwile sie wlacza stestowalem na swojej buni bo bylem ciekaw czy wiatrak od klimy sie wlaczy nawet na nie zalaczanej klimie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid325 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 pozatym wiatrak klimy wlaczyc sie moze rowniez gdy wiatrak z wiskiem nie wyrabiaja i wtedy na chwile sie wlacza stestowalem na swojej buni bo bylem ciekaw czy wiatrak od klimy sie wlaczy nawet na nie zalaczanej klimie pozdro Dobrze wiedzieć jak by wisko padło to jeszcze jest ratunek :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi