Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Znajomy ma zamiar kupić cabrio i takie moje małe pytania do mnie skierował- nie znam odpowiedzi na nie :(

1. hard top jest metalowy/ plastik/ włokno czy co innego jeszcze

2. co trzeba wymienić/dokupić by dach z manuala był elektryczny i jakie koszta za tym idą

3. jak się montuje hard topa do samochodu

4. czy mozna zamontować klimatronik i wywalić manual/ od nowa zamontować klime (co jest potrzebne i o jakich kosztach się mówi)

Wiem że przy zakupie trzeba napewno zwracac na dach, uszczelki- jak każde auto, ale sa jakieś szczególne miejsca na które zwrócić uwagę w wersji cabrio?

4. takie rzeczy robia chlopaki ze swap-garage.pl - kosztow nie znam

a uwage trzeba zwrocic na podloge, nie moze byc na niej pekniec (okolice przednich nadkoli) i jak sie drzwi otwieraja "same" w czasie jazdy to jest zly znak :)

co do hardtopa to musisz rozkodować vin najlepiej tam jest wpisane czy ta wersja jest przygotowana pod hardtop

u mnie są takie zaślepki po tym też widać a co do tego z czego jest wykonany to szczerze mówiąc niewiem jakiś czas temu

nosiłem się z zamiarem kupna hardtopa ale ceny są dość wysokie koszt około 2500zł wszystko zależy od stanu dachu

na co zwracać uwagę no najbardziej na stan poszycia dachu bo to jest drogie tak samo tylna szyba to nie jest szyba w zasadzie tylko jakby gruba folia ale kosztowna około 800-1200zł wiadomo uszczelki też należy sprawdzić jak i elementy karoseri bo autko jest jednak miększe bez dachu i faktycznie moga powstawać pęknięcia dobrze jakby miała założone rozpórki kielichów

co do hardtopa to musisz rozkodować vin najlepiej tam jest wpisane czy ta wersja jest przygotowana pod hardtop u mnie są takie zaślepki po tym też widać

Można prosić o fotkę tych zaślepek bo nie wiem o co Ci chodzi, a jak mam dawać odpowieć znajomemu to raczej konkret a nie "to tam pod to znajdziesz".

A że po vine można wiedzieć czy pod daszek- myślałem że każda ma takie możliwości.

tutaj masz zdjęcia ta mniejsza zaślepka bo większa to nie jestem pewien czy bierze udział niemam hardtopa jak coś niech kolega pyta na forum\

http://www.cabrio-club.pl/index.htm chłopaki się znają na tym często korzystam z ich wiedzy bo u nas niewiele w klubie bezdaszników

\

http://img221.imageshack.us/img221/4612/zdjcie0213.jpg

\

http://img696.imageshack.us/img696/8851/zdjcie0212t.jpg