chiccoo Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Znajomy ma zamiar kupić cabrio i takie moje małe pytania do mnie skierował- nie znam odpowiedzi na nie 1. hard top jest metalowy/ plastik/ włokno czy co innego jeszcze 2. co trzeba wymienić/dokupić by dach z manuala był elektryczny i jakie koszta za tym idą 3. jak się montuje hard topa do samochodu 4. czy mozna zamontować klimatronik i wywalić manual/ od nowa zamontować klime (co jest potrzebne i o jakich kosztach się mówi) Wiem że przy zakupie trzeba napewno zwracac na dach, uszczelki- jak każde auto, ale sa jakieś szczególne miejsca na które zwrócić uwagę w wersji cabrio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 4. takie rzeczy robia chlopaki ze swap-garage.pl - kosztow nie znam a uwage trzeba zwrocic na podloge, nie moze byc na niej pekniec (okolice przednich nadkoli) i jak sie drzwi otwieraja "same" w czasie jazdy to jest zly znak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 co do hardtopa to musisz rozkodować vin najlepiej tam jest wpisane czy ta wersja jest przygotowana pod hardtop u mnie są takie zaślepki po tym też widać a co do tego z czego jest wykonany to szczerze mówiąc niewiem jakiś czas temu nosiłem się z zamiarem kupna hardtopa ale ceny są dość wysokie koszt około 2500zł wszystko zależy od stanu dachu na co zwracać uwagę no najbardziej na stan poszycia dachu bo to jest drogie tak samo tylna szyba to nie jest szyba w zasadzie tylko jakby gruba folia ale kosztowna około 800-1200zł wiadomo uszczelki też należy sprawdzić jak i elementy karoseri bo autko jest jednak miększe bez dachu i faktycznie moga powstawać pęknięcia dobrze jakby miała założone rozpórki kielichów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 co do hardtopa to musisz rozkodować vin najlepiej tam jest wpisane czy ta wersja jest przygotowana pod hardtop u mnie są takie zaślepki po tym też widać Można prosić o fotkę tych zaślepek bo nie wiem o co Ci chodzi, a jak mam dawać odpowieć znajomemu to raczej konkret a nie "to tam pod to znajdziesz". A że po vine można wiedzieć czy pod daszek- myślałem że każda ma takie możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 nie każda jest przygotowana pod hardtop to pewnie wiązało się z kosztami a fotkę postaram się jutro zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 tutaj masz zdjęcia ta mniejsza zaślepka bo większa to nie jestem pewien czy bierze udział niemam hardtopa jak coś niech kolega pyta na forum\ http://www.cabrio-club.pl/index.htm chłopaki się znają na tym często korzystam z ich wiedzy bo u nas niewiele w klubie bezdaszników \ http://img221.imageshack.us/img221/4612/zdjcie0213.jpg \ http://img696.imageshack.us/img696/8851/zdjcie0212t.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 a co jest pod tymi zaślepkami? może każda ma uchwyt i różni się samą zaślepką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 pod dużą niema nic ale ona się składa wraz z dachem jest na sprężynie a pod małą są jakieś bolce wydaje mi się że do hardtopa ale może też do windschotta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Chiccoo masz tutaj link do takiego tematu może to też coś koledze pomoże http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=8&t=66464&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi