kopot Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Właśnie nabylem E36 323 1996. Chciałbym na początek się pochwalic, ale krotko - w koncu wiem z czego wszyscy czerpiecie przyjemnosc ! Dla mnie to jak latanie F 16! Reszte wrazen dam ( wlasnie wysiadlem po 800 km - w 6godzin ) w kolejnym poscie a teraz do rzeczy: Na zimnym silniku od razu kreci mi sie wiatrak od strony chlodnicy i nie dziala klimatronik. Jak autko rozgrzeje sie troszke to klimatronik sie wlacza a ten wiatrak staje. Jak autko sie rozgrzeje to dodatkowo na stałe bez przerwy kreci sie 2 wiatrak przy silniku. Na 2 probach bywalo roznie albo pierwszy ( chlodnica ) albo 2 kreci na stale. Probowalem dojsc, czy gdzies wtyczki nie sa pozamieniane ( wiatrak lub czujnik od niego - z klimatronikiem ) ale nic nie znalazlem. Prosze o opis prawidlowej pracy tych zespolow doswiadczonego forumowicza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopot Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Dobra, temat do zakniecia. Na 99,99 % to wina kondensatora w panelu klimatronika. Znalazlem rozwiazanie : http://www.macadamizer.com/bmwfix.html Jutro odbieram autko od gazownika i sprobuje to zrobic jak bede mial chwile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopot Opublikowano 8 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Zrobilem dokladnie to co wczesniej podalem w linku, czyli zmienilem na nowy kondensator za 0,50 zł. i wsadzilem moj klimatronic z powrotem - 100% OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi