Lijo Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Hejka, Zamierzam zmienić sprężyny z obniżanych na standardową wysokość z amorem B6 i felgą 16" I tu pojawia się dylemat co wybrać. Czy pakować się w używane, ale oryginalne czy tez kupić nowe? W rachubę wchodzą: 1. KAYABA 2. MONROE 3. LEJSFORS 4. Ori BMW używane Pomóżcie proszę wspomagając mnie opiniami, bo sam się chyba nie mogę zdecydować pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 cóż za herezję wyprawiasz, zmieniać niskie sprężyny na serię, chyba ,że to tylko na zimę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 sorry za ot... ale to już lepiej dokładkę wyrzuć, bo przy 16-tce i seryjnym zawiasie straszna koza wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Heh. No to mi doradziliście Sam już nie wiem...... OK.... Szukam chętnego na przejażdżkę co by ocenił pracę zawieszenia bo może ja mam po prostu paranoję....Oczywiście jako kierowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 chesz to przejedziesz się e30 mojej Młodej na seryjnym zawiasie i ocenisz sobie czy taka charakterystyka Ci pasuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 A to nie lepiej taki zestawik jak Tazunio sobie założył całe Macphersony przerobione na gwinta ?? Seryjne springi to będzie motorówka straszna .... moim zdaniem teraz masz w sam raz glebę ... czemu chcesz ją podnieść ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 (edytowane) tak jak mowią pozostali zamiast podwyższać auto, przestań pakować się na chodniki ew. mam uzywki do 6-cyl i 4-cyl przód Edytowane 4 Listopada 2010 przez Kosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 ja mam taki plan i zgodnie ze sztuką będę robił glebę na zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 @mat - chętnie skorzystam I dam skorzystać @mordulec - cały czas rypie dokładką ISa w krawężniki na parkingach. Oczywiście delikatnie bo jestem tego świadom, ale męczące to jest.... @tazunio - czy Ty masz coś podobnego? http://allegro.pl/zawieszenie-gwintowane-bmw-e30-gwint-i1290497292.html Warto cos takiego zakładać? Czy regulacja wysokości i twardości takiego zestawu wymaga wizyt u mechanika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 ...@tazunio - czy Ty masz coś podobnego? http://allegro.pl/zawieszenie-gwintowane-bmw-e30-gwint-i1290497292.html Warto cos takiego zakładać? Czy regulacja wysokości i twardości takiego zestawu wymaga wizyt u mechanika? mamy cos podobnego, do tego trzeba dokupic amorki, B8 B6 skrócone lub na krótką metę MTS jest regulacja wysokości do -80 z tego co mi Kamil mówił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla56 Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Przy 16' z seryjnymi sprężynami daj sobie spokój, chyba że chcesz po lasach jeździć Zobacz jak moja wysoko stała przy 60/40 i kołach 16': Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Dobra. Najpierw wejdzie B6 na tył przy tych springach i zobaczę. Trumniaki mają ciężką dupę..... Przy okazji porównam jak sprawują się MTS vs. B6 Po akcji odświeżę temat i napiszę co i jak Dzięki za opinie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi