Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Spokojnie 60km/h z gracją V8 po ulicach Wrocka-to jest rewelacyjny widok a nie jakies fisiowanie:)

Powiem wam ze to dziwnie jakos dziala. Ja ogolnie zauwazylem, ze ta swoja V8 nie czuje jakos cisnienia zeby ja zapierdzielac caly czas. Pamietam ze jak mialem kiedys golfa 1.3 to byl katowany przeokrutnie, doslownie wyciskalem z niego ostatnie soki. A z ta Vk'a, to raczej bardziej na zasadzie lansu, cruising - zwal jak zwal. Ale chyba to dziala tak, ze jak wiesz ze mozesz w kazdej chwili depnac i zostawic sporo aut w tyle, to nie masz cisnienia zeby czegokolwiek udowadniac... :)

...no, chyba ze jakis cwaniak w jakims VW na grabiszynskiej. Wtedy z Luciusem musielismy mu cos udowodnic bo za bardzo cwaniakowal...

...on juz nie cwaniakuje.. :twisted:

Powiem wam ze to dziwnie jakos dziala. Ja ogolnie zauwazylem, ze ta swoja V8 nie czuje jakos cisnienia zeby ja zapierdzielac caly czas. Pamietam ze jak mialem kiedys golfa 1.3 to byl katowany przeokrutnie, doslownie wyciskalem z niego ostatnie soki. A z ta Vk'a, to raczej bardziej na zasadzie lansu, cruising - zwal jak zwal. Ale chyba to dziala tak, ze jak wiesz ze mozesz w kazdej chwili depnac i zostawic sporo aut w tyle, to nie masz cisnienia zeby czegokolwiek udowadniac... :)

...no, chyba ze jakis cwaniak w jakims VW na grabiszynskiej. Wtedy z Luciusem musielismy mu cos udowodnic bo za bardzo cwaniakowal...

...on juz nie cwaniakuje.. :twisted:

Rozumiem doskonale,bo pomimo,żę BMW ma najwiecej mocy z moich dotychczasowych aut,to nie czuję potrzeby ciśnięcia(mnie raczej "sytuacja" zmusza czasem ;/ )a pierwszą trasę robiłem 80km/h i banan na twarzy ;d

ten tekst "on już nie cwaniakuje" brzmi nieco strasznie biorąc pod uwage,zę chudzinki to nie jesteście i dwie bumy w tym jedna czarna...mi to powązkami czuć ;d

Swoją drogą z 1.3 w golfie to naprawdę trzeba cisnąć,żeby to się rozpędzało :)

A z ta Vk'a, to raczej bardziej na zasadzie lansu, cruising - zwal jak zwal.

Najlepiej tak przy 60 - 70 km/h na czworce - najlepszy dzwiek silnika (przynjmniej jest tsk u mnie w B30).

Chociaz na powyzej 3500 obr/min,dzwiek tez niczego sobie...:twisted:

Generalnie ja odnosze takie wrazenie, nie wiem czy prawdziwe ;) ze po Wrocku przewaznie nie da sie pociskac (a juz na pewno nie w godzinach szczytu). Ja mam takie szczescie, ze co jade przez Wroclaw (w ciagu tyg. sluzbowo nazwijmy) swoim modnym bialym autobusem :lol: to nastoje sie w korkach na zapas na najblizszy tydzien... Ale spoko, Lodz na pewno jest gorsza :P

czechu-nie Łódź nie jest gorsza.Chyba jedynie Wawa(ale pewny nie jestem,bo to jedyne duże miasto w Polsce,gdzie bywam baaaardzo sporadycznie)jest gorsza.No i może Metropolia ślunska w godzinach szczytu;ale tylko we Wrocławiu możesz stać wieczorem w niedzielę w korku...to chyba jedyna rzecz,która mnie denerwuje w tym mieście.

wozu-co masz na myśli będzie można "spokojnie" się poruszać?:twisted:

M3-może Ty na rower się przesiądź jak taki strachliwy jesteś ;)

Kiedyś jak wracałem z urlopu z morza to po kilku godzinach jazdy wolnej,przepisowej wymuszonej zestawem w Lesznie wieczorową porą na światłach zatrzymałem się obok dwóch golfów3.

Porozumiewawczo skineli na siebie 'jakoby kreska'a mnie pomineli z wiadomych względów.

Madzia wiedziała że normalnie nie będe ruszał skoro wskazówka obrotomierza podskoczyła:)

Jakie było moje zdziwienie jak oba golfy były na równi ale z przyczepą campingową którą ciągnąłem.

To tak odnośnie tego co Woz pisał o vw:)

Poprawiłem na stacji benzynowej graty w przyczepce (za karę)bo troche sie przemieściły i dalej w droge:)