DIEGO E30 Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Witam właśnie u moich rodziców wybiło 10 tys.km od ostatniej wymiany.Aktualnie auto(2.0DTi 2001r.,200tys nalatane-przebieg raczej ori bo kupili go jak miał 135tys i 4 lata życia) jezdzi na Mobil 1 5W50 i trochę tego oleju już pobiera czyli jakieś około 2 litry na te 10 tys.km. Moje pytanie czy mógłbym przejść na olej który kupiłem w te wakacje we Francji czyli Elf 10W40 , mam go 7 litrów a do vectry wchodzi jakoś 5,5 czyli by stykało.Chcę przejść na półsyntetyk ze względu na to zwiększone zużycie i chyba najlepiej by było kupić Mobil 1 10W40 ,ale mam Elfa i Was się pytam jak postąpić. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 31 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 W sumie to z banki bo teraz mi się przypomniało ,że to jest olej do benzyniaka.Temat można chyba zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Szukaj czegos do dizla , ale raczej ja bym nie przechodził o klase nizej a ten ubytki to spala czy gdzies cieknie na uszczelnieniach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 31 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Raczej spala ,ale jest jakiś minimalny wyciek na kole pasowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi