chiccoo Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 a masz kolego jakies namiary na ten skup ? Pełno w autogiełdzie, a na forum TDSerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 a masz kolego jakies namiary na ten skup ? ...jak co to wal na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperix Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Średnica to około 65mm, a ile no tak z 25cm pod odpowiednim kątem. Za robotę + materiał dałem 70zł za pierwszego kata i 40zł za drugiego Witam Jaro, możesz podać namiar na warsztat w którym robiłeś i czy nie ma jakiś efektów dźwiękowych typu stukający wydech, szmery itp wszystko siedzi na sztywno? złącze elastyczne to które jest za pierwszym katem zostało stare, czy w miejsce katów poszła same rura bez złącz elastycznych? Cz po lifcie rocznik 2002 posiada sonde czy dopiero od 2003? dzięki z góry za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Średnica to około 65mm, a ile no tak z 25cm pod odpowiednim kątem. Za robotę + materiał dałem 70zł za pierwszego kata i 40zł za drugiego A mnie się wydaje, że średnica 80mm:) , ale mogę się mylić. Ze swojej obserwacji - a dodam, że bez katów jeżdżę od maja czy czerwca - wszystko jest OK, tak jak Jaro pisał. Nie ma co się zastanawiać tylko wycinać Katy wycinaliśmy w Namysłowie na przeciwko "Maryniaka" zdaje się, nie pamiętam nazwy zakładu, jak coś Jaro mnie poprawi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Witam Jaro,możesz podać namiar na warsztat w którym robiłeś i czy nie ma jakiś efektów dźwiękowych typu stukający wydech, szmery itp wszystko siedzi na sztywno? złącze elastyczne to które jest za pierwszym katem zostało stare, czy w miejsce katów poszła same rura bez złącz elastycznych? Cz po lifcie rocznik 2002 posiada sonde czy dopiero od 2003? dzięki z góry za odpowiedź. Hej. Gościu ma warsztat w Namysłowie na wylocie na Wrocek, przed szpitalem (tak jak Sebo pisze naprzeciw zakładów mięsnych "MARYNIAK"). Sonda to była po listopadzie 2003r. Ja mam z października i też mam bez sondy. Jak dla mnie same plusy. Koszt to około 80zł za pierwszego kata i 40zł za drugiego. Jakbyś tam pojechał to powiedz, że koledzy z forum tam robili i że polecamy, ale cena żeby była dobra. Koleś jest kontaktowy więc powinieneś się dogadać... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperix Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 no dzięki za info, na wiosna planuje jakiś soft i musze pozbyć się balastu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Aha, przypomniało mi się już. Ten warsztat należy do gościa Kiełtyka. Jest reklama przy drodze. Tu masz do niego telefon jak co: 604-809-033 Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 wczoraj wywalilem platyne z kata zaraz za turbo oraz elastyczny lacznik wymienilem na nowy . mocy nie przybylo ale zdecydowanie turbo ladniej swista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Ja tylko dodam, że jeśli ktoś chce sprzedac kata to polecam TDSerka :-P http://www.maxbimmer.pl/members/tdserek/ Ma naprawdę dobre ceny !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba84 Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Odgrzebie troche temat ... Chce wywalic 1 kata zaraz za turbina ale zostawic tego 2 w polowie... Jak wyglada dojscie do tego pierwszego da sie samemu wspawac rurke czy lepiej oddac to gdzies? I jak cos to gdzie we wrocku wspawaja mi rurke w miejsce kata w normalnej cenie ? A tak namarginesie to spaliny mi wala jak w starym ikarusie od czego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Dojście do pierwszego jest do bani. Bez klucza grzechotki oczkowej to zapomnij. Lepiej to gdzieś oddaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba84 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 tylko gdzie? Myslalem zeby podjecha na maslice do tlumik expres czy jakos tak, ale malo nie zaplace zapewne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba84 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Oki.. sam bede spawal... Powiedzcie mi tylko jakie jaka rurke kupic chodzi mi o fi i mniej wiecej jaka dluga. A druga sprawa pod jakim katem wychodzi katalizator w dol, chodzi mi o jakim kacie kolanko do wspawania dokupic ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psokl Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Katy wycinaliśmy w Namysłowie na przeciwko "Maryniaka" zdaje się, nie pamiętam nazwy zakładu, jak coś Jaro mnie poprawi:) Wg wypowiedzi kolegów Sebo i Jaro w Namysłowie można wyciąć kata w przyzwoitych cenach. Chcę się tam wybrać tym bardziej, że niedaleko jest szrot z częściami do bmw u Dawida z Bukowej Śląskiej. Ma kogoś może telefon do tego wycinacza katów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 25 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Oki.. sam bede spawal...Powiedzcie mi tylko jakie jaka rurke kupic chodzi mi o fi i mniej wiecej jaka dluga. A druga sprawa pod jakim katem wychodzi katalizator w dol, chodzi mi o jakim kacie kolanko do wspawania dokupic ... ? po co chcesz dawac rurke. ja wyciagnalem kata przedniego i wydostalem platyne a potem wstawilem juz pusta puche i tyle. bez kabinowania. a jak juz chcesz tak robic to na allegro masz downpipe za 517zl i masz pewnosc ze wszystko jest zaspawane elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikus04 Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Mam 2 nr do tego mechanika 888 640 615 i 604 809 033 jeden z nich napewno aktualny bo niedawno dzwoniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba84 Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 po co chcesz dawac rurke. ja wyciagnalem kata przedniego i wydostalem platyne a potem wstawilem juz pusta puche i tyle. bez kabinowania. a jak juz chcesz tak robic to na allegro masz downpipe za 517zl i masz pewnosc ze wszystko jest zaspawane elegancko I jaki gdzie mam pozniej pogonic srodek kata.... ? Zawsze na allegro wystawialem i szedl odrazy a tak to kawalki mam wystawic..;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 I jaki gdzie mam pozniej pogonic srodek kata.... ? Zawsze na allegro wystawialem i szedl odrazy a tak to kawalki mam wystawic..;/ po co gonic? wstawiasz ta puche do auta tak jak oryginal montujesz ( bo wstawienie rurki nie bedzie takie proste ) a platyne spokojnie sprzedajesz tam gdzie skupuja katy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Odświeżę trochę temat katalizatora. Dzwoni mi coś w wydechu, między katalizatorami (jak przytrzymam ręką to cicho), podejrzewam, że któryś z katalizatorów się wysypał. Wspomniane było w tym wątku o sondzie w autach po 11/2003 - potwierdzona informacja? W realoem nic mi nie pokazuje RealOEM.com BMW E46 320d DIESEL CATALYST Gdzie we Wro lub okolicach znajduje się jakiś tłumikarz, który ogarnie temat bez problemów i w normalnych pieniądzach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Też to ostatnio miałem. U mnie była to plecionka, u Ciebie na 99% tak samo... Też jak złapałem ręką to była cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Plecionka a nie wysypany kat? Jak załatwiłeś temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Pojechałem do tłumikarza, auto na podnośnik, diagnoza jak wspomniałem wcześniej (plecionka) godzinka roboty i gotowe Plecionka kosztowała coś 50zł + do tego robota 70zl (jest sporo grzebania, bo trzeba zdemontować osłony i odkręcić wydech przy turbinie... Dźwięk na wolnych przypominał posypany kat czy też tłumik, a w trakcie przyspieszania po prostu hałasowało jakby wydech gdzieś do budy dotykał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micnic Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 we WRO tłumik expres za Lidlem na Maślicach zna się i nie ździera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Byłem dzisiaj u tłumikarza na Księcia Witolda. Diagnoza tak jak Jaro wspomniał łącznik elastyczny (plecionka) ale nie chcieli mi wymienić bo stwierdzi, że przyczyna uszkodzenia plecionki leży po stronie sinika (rzuca nim przy gaszeniu) i jak wymienią to za 3 miesiące przyjadę z reklamacją. Nie dziwię im się w sumie, więc muszę poszukać problemu gdzieś głębiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Co oni pierdziela? Przecież to jest ori plecionka, która miała prawo się posypać. Nie chciało im się i tyle, bo roboty sporo,a kasy bóg wie ile wiadomo że nie wezmą. Tapnięte S dwójką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi