Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

U nas płacą ponoć 290 za pierwszy i 390 za drugi (jak opylę swoje to powiem konkretnie). Wywalić można obydwa. Edu chyba nie ma żadnego i śmiga :)

a czy przypadkiem do tego pierwszego kata nie ma podlaczonej sondy ?? ok . to jak opylisz to daj znac

Edytowane przez danieltca

a u Ciebie to raczej napewno rozszczelniło się elstozłącze ( koszyczek ten za katem nr 1)

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=18_0663&hg=18&fg=10〈=pl

i co proponujesz wspawac cos takiego? : http://motoallegro.pl/zlacze-elastyczne-katalizator-bmw-e46-318d-320d-i1607991864.html

...sonda jest, ale dopiero po listopadzie 2003r., ja mam z października więc u mnie nie ma. Póki co czekam na termin, bo koleś ma nawał roboty :(

Jaro ja zamiast jednego kata wstawiłem rurkę , a wczoraj przy okazji wyciągniętej skrzyni, wału i tłumików aż do turbiny , przedmuchałem drygiego kata , zawalony był solidnie, przeduchałem go "sprężarką" , teraz jest czysty , po ponownym zmontowaniu Gadżetów nie to auto, na 3-cim biegu jak turbo kichnie to koła zrywa.Ale pewnie wywalę i tego bo długo to nie będzie trwało znów się zasyfi przez miejską jazdę i SHITY FUEL

jak wstawiales rurke zamiast kata to ja przyspawales czy moze na obejmy zacisnales >? mysle zeby wstawic rurke zamiast 2 kata a zamiast 1 wstawic downpipe tak jak piszecie

jak wstawiales rurke zamiast kata to ja przyspawales czy moze na obejmy zacisnales >? mysle zeby wstawic rurke zamiast 2 kata a zamiast 1 wstawic downpipe tak jak piszecie

...najlepiej wspawać, mój plan jest taki sam, a więc downpipe + rurka zamiast drugiego. Czekam na cynk od tłumikarza i do dzieła :)

Edytowane przez Jaro

• 4 tygodnie później...

Powiem tak. Ogólnie katy trochę poleciały z cenami, ale...

katalizator środkowy poszedł za 260zł

a katalizator ten przy turbo ma być około 360 (jeszcze go nie dałem do skupu, ale już pytałem o cenę :) )

A więc i tak nie jest źle. Dodatkowo dochodzi do tego wzrost mocy, który dało się odczuć i fajniejszy dźwięk. Tak więc polecam !!!

Powiem tak. Ogólnie katy trochę poleciały z cenami, ale... katalizator środkowy poszedł za 260zł a katalizator ten przy turbo ma być około 360 (jeszcze go nie dałem do skupu, ale już pytałem o cenę ) A więc i tak nie jest źle. Dodatkowo dochodzi do tego wzrost mocy, który dało się odczuć i fajniejszy dźwięk. Tak więc polecam !!!

Tak, tak, czekamy aż się sprzeda pierwszy...:) nie jest tak źle, a co do mocy nie chciało mi się wierzyć, że będzie różnica a jednak...:) polecam również wywalić katy i do tego ten świst...:)

a katalizator ten przy turbo ma być około 360 (jeszcze go nie dałem do skupu, ale już pytałem o cenę :) )

A więc i tak nie jest źle. Dodatkowo dochodzi do tego wzrost mocy, który dało się odczuć i fajniejszy dźwięk. Tak więc polecam !!!

spoko . ale co zamontowales downpipe ? fajniejszy dzwiek czyli ?

• 2 tygodnie później...

a masz kolego jakies namiary na ten skup ?