Jacolud Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Proszę o pomoc. Dostałem w prezencie halogeny + ( przełącznik i bezpiecznik). Tak się złożyło że mój model nie posiadał wcześniej halogenów. Teraz jednak nie wiem jak to podłączyć. Czy może ktoś robił już coś takiego lub posiada schematy elektryczne które mogłyby jakoś pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 sprawdź dokładnie pod osłonami świateł czy nie ma przypadkiem wolnych wtyczek, może się okazać że instalacja jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacolud Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 OKej sprawdze i dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 jak bys znalazl juz te wtyczki to napisz jaki maja kolor bo ja mam takie wolne wtyczki chyba niebieskie ktore sa nie podlaczone..... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacolud Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Znalazlem wolne wtyczki pod osłonami swiatel wiec wychodzi na to ze jest instalacja. Szare wtyczki sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 no, więc zamień włącznik, podłącz halogeny i śmigaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 a wlacznik wewnatrz jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 włącznik od przeciwmgielnych tylnych jest zawsze, wystarczy zamienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacolud Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Wymieniłem przełacznik i dalej nie smiga, moze ten bezpiecznik musze podlaczyc ? tylko w ktore miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 sprawdź próbówką czy na wtyczkę napięcie dochodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 potrzebny jest jeszcze przekaznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk konin Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 który to bo umnie halogeny nie działaja a teraz się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 K8 - Reflektor przeciwmgłowy Bezpieczniki (2 ostatnie) nr 29 (7,5 A) - reflektor przeciwmgłowy lewy nr 30 (7,5 A) - reflektor przeciwmgłowy prawy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacolud Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 dalem przekaznik i te 2 bezpieczniki i smiga.. dziekoweczka wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 wlasnie, zaponialem o przekaznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla56 Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Wczoraj kupiłem halogeny, jednak u mnie też pojawił się problem. Mam fabryczną instalację pod halogeny, przełącznik podłączyłem, przekaźnik miałem. Bezpieczniki 29 i 30 mam (29-7,5a, 30-aż 25a). Po wciśnięciu przycisku zapala się kontrolka, słychać jak cyka przekaźnik, jednak halogen się nie zapala. Sprawdziłem żarówki, wyglądają w porządku. W tej chwili nie mam jak sprawdzić, czy jest napięcie na wtyczce, ale po podpięciu na krótko przez te bolce we wtyku halogenu też nie załapuje. Może problem z masą? Poniżej daję zdjęcie jak ona wygląda po zdjęciu osłony żarówki: . Jak widać trochę przyrdzewiała, tak jest w obu halogenach. Może mieć to wpływ na działanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 warto to wyczyścić bo przez to może nie być styku. A co do żarówek to kup 2 nowe (kosztują po 1,50/szt). Ja miałem taki myk, ze żarówka wyglądała OK a nie świeciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla56 Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Tylko pytanie jak to przeczyścić. Musiałbym chyba cały halogen jakoś rozebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Tyle co sięgniesz przez ten otwór. Tam gdzie są styki żarówki i masy. Nie cały halogen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla56 Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Halogeny zrobione i założone, problemem były żarówki(pręciki w żarówce były w porządku, za to przy tym ogonku poszły, dlatego na pierwszy rzut oka myślałem że są dobre) i zasilanie (a w zasadzie masa). Jeden w prawdzie przestał świecić, ale zrobię go jak rozwiążę ważniejszy problem - http://www.maxbimmer.pl/threads/12167-Problem%C3%B3w-z-M10-ci%C4%85g-dalszy.-Dziwnie-puka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi