rasend23 Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Witam tak jak w temacie gdy odpalam auto na zimnym silniku zauważyłem to rano lub późnym wieczorem czuć w środku auta paliwem :? i jest tak aż do momentu zagrzania się auta po przejechaniu jakiś 5 km już tego nie czuć co może być tego przyczyną:?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 1. wyciek - malo prawdopodobne, ale posprawdzac warto 2. zla mieszanka paliwowo-powietrzna podawana do spalania (zbyt bogata), co by wskazywalo na m.in. sonde lambda, przeplywomierz, podepnij pod kompa i sprawdz czy sonda "pracuje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 sprawdz przewody paliwowe przed listwą*, może coś kapać a jak się zagrzeje to odparowuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 ...albo któraś świeca "nie dopala" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasend23 Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 sprawdze i poszukam co to może być, ale mówie to tylko na zimnym silniku czuć później juz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 czyli musisz miec gdszies wyciek, "obwąchaj" komore przed odpaleniem szczególnie przy wtryskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasend23 Opublikowano 20 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 wężyki przy listwie i wtryski sprawdzone nic tam nie widać a ni za bardzo nie czuć więc wyciek tu raczej odpada. teraz myśle sprawdzić pompe i filtr paliwa. Pompa jest pod siedzeniem tak? A gdzie jest filtr paliwa w tym modelu? A jeszcze jedno zauważyłem że jak przy gazowałem to z tłumika tak jakby woda się skraplała może to kiepskie paliwo? jak kupiłem auto nie było czuc benzyny dopiero w sumie chyba po pierwszym moim tankowaniu coś tak na drugi dzień poczułem nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NODDE Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Ja miałem to samo u mnie szwankowała pompa pod siedzeniem, wystarczy uszczelnić i będzie grało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tricz Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Przerabiałem niedawno podobną usterkę. U mnie okazał się wężyk przed listwami wtryskowymi. Są tam dwa wężyki około 5 cm. Jeden z nich się rozszczelnił. Początkowo też tak miałem, że na zimnym silniku było czuć benzyną a po nagrzaniu się silnika już nie. Zbierałem się z tą naprawą aż mi pękł całkiem ten przewód. Wymieniłem obydwa przewody. Jest tam przewód o średnicy wewnętrznej 8mm. Koszt naprawy 8zł za przewód z metra cięty U Ciebie może być co innego, ale może Ci się to przyda. A co do wody z tłumika to normalne- skraplająca się para wodna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasend23 Opublikowano 24 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Problem jak narazie zniknął po tym jak wyjezdziłem paliwo i zmieniłem stacje na której tankowałem tak zwany o..en to jeden wielki syf bynajmniej jak u nas teraz tankuj na L..os i już nie śmierdzi paliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi