Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Gdzie to robić gdzie szukać przyczyny?

chiccoo

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem ze swoją biała damą :(

Olej zaczą mi wywalać przez rurke od bata olejowego.

Dzieje się tak jak polatam trochę w mieście/ trasa ok 20/30km- bez męczenia i fontanna z rury.

Mówili ludziska że odma (zapowietrzony silnik) odma zrobiona dalej tak samo- sprawdzona z innym TDSem wszystko tak samo działą.

Teraz jest na celowniku uszczelka głowicy że między garem a kanałem olejowym poszła uszczelka- tylko czy napewno?

Silnik normalnie działa nie szarpie nie kuleje jak by któryś z garów nie działał ma nadal kopa

Znacie kogoś mądrego/ zaufanego we Wrocku/ bliskie okolice znającego temat TDSa?

Chodzi mi o dobrą robotę a nie za skasowanie tylko kasy.

A odkręcałeś korek wlewu oleju na włączonym silniku?

Tak odkręcałem i wywala olej tak jak w dwóch innych TDSach bo pod korkirm jest odrazu łańcuch- idzie dymek z każdego tak samo.

najprawdopodobniej uszczelak pod glowica... jednak przekonasz sie o tym jak zdejmiesz glowice :/

Około 1200zł całość

Stawiają na uszczelniacze- poszły,pierścienie- poszły, tłoki- pękły, uszczelka- między cylindrem a tunelem olejowym.....

Muszę sprawdzić cisnienie to może jakąś wskazówke mi da.

Edytowane przez chiccoo

Napisał chiccoo idzie dymekprzez bagnet też

Przez bagnet nie- nie wywala do góry bagnetu.

Na górze rurki od bagnetu jest dziurka i przez nią wali olej, z vacum cieknie olej, z pod korka też- na postoju i obroty 5tys ( skala do 6tys) olej nie wywala, dym nie idzie.

A gdzie ten Tomek koło schella na legnickiej działa- dokładniej bym prosił.

Może jakiś numer tel... :)

DSC05701.jpg

DSC05701.jpg