Lucius Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 To wszystko ale jeżeli jest współwłaściciel to musi być obecny lub musisz mieć upoważnienie , jeżeli będzie ta druga opcja to opłata za upoważnienie wynosi 17pln ale i tak ze wszystkim powinieneś się w 200pln zmieścić I pamiętaj że jeżeli poprzedni właściciel nie figurował w dowodzie to trzeba mieć ciągłość umów Kupna-Sprzedaży aż do tego kto w dowodzie jest wpisany , często tak się zdarza że do dowodu dostaje się kilka umów ale moim zdaniem jeżeli jest ciągłość nie trzeba się tego obawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 warto dodać ,ze jeśli współwłaścicielem jest osoba z bliskiej rodziny upoważnienie jest bezpłatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 A jak nie masz na umowie kupna sprzedazy nikogo dopisanego to zrob darowizne, ale pamietaj, ze do bodajrze 10tys. zlotych za darowizne nie musisz odprowadzac podatku. Ale w sumie Ty masz E30, wiec chyba tyle darowizna nie wyniesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk konin Opublikowano 11 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 mam ciąg umów nie ma żadnych wspólasów a wartość mojej E30 oceniam na bezcenny to chyba też nie bd podadku no nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Jesli chcesz zaoszczedzic na ubezpieczeniu to musisz miec tego kogos wpisanego na umowie k-s. A jak piszesz nie masz, wiec bedac w wydziale komunikacji musisz poprosic o umowe darowizny. Ja tak zrobilem, bo wykosztowalbym sie na ubezpieczenie strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk konin Opublikowano 11 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 OC mam na ojca wszystko tylko na niego kiedyś miałem Mitsubischi Colta 1,5 91r. płaciłem 280 na cały rok ( tez na ojca) a za bume 480... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Chłopaki a nie lepiej załatwić to w ciągu tych 30 dni i mieć święty spokój? Wiadomo ,że jakiś większych konsekwencji nie ma ale trzeba się pilnować/dat /umów itp itd, To co nieuniknione odsuwacie tylko w czasie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 To co nieuniknione odsuwacie tylko w czasie:) Jeżeli ktoś nie chce się wiązać z autem na dłużej to po co rejestrować ? Wyrzucasz wtedy tylko pieniądze na blachy , naklejki oraz marnujesz czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi