mlody9001 Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 witam mam bardzo nietypowy problem z moim drugim autem mianowicie audi a4 b6 ze skrzynia manualna. pisalem juz na innych forach audi ale tam sa jakies ciemniaki i wszyscy mowia ze trzeba do serwisu zobaczyc zeby cos nie popsuc, a zawsze wy mi dobrze radziliscie w sprawach mojej e46 wiec licze ze i teraz mnie nie zawiedziecie. problem jest ze sprzeglem a mianowicie czasem potrafi sie zaciac pedal od sprzegla i nie odbija do konca np wcisne go do konca i zostanie albo zatnie sie w polowie i musze go noga pociagnac do konca pozniej chodzi normalnie ratujcie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Sprzęgło jest hydrauliczne więc obstawiałbym wysprzęglik przy skrzyni biegów. Używkę wyrwiesz za jakieś 50 zł. Zacząłbym od tego. Miałem kiedyś podobny problem w Celice. W zbiorniczku płynu hydraulicznego padły takie gumowe zaworki. Nowe kosztowały 30 zł, po wymianie problem więcej nie wystąpił. Zanim pojedziesz do serwisu sprawdź podstawowe elementy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Prawdopodobnie wysprzęglik ci pada albo przewód który do niego dochodzi nie ma szczelności , musisz sprawdzić jaki jest stan płynu i czy nie ubywa , na szczęście dostęp w razie draki jest w miarę normalny więc bez serwisu powinno się obejść a w każdym bądź razie bez wyspecjalizowanego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Wiesz co zrób pewien eksperyment : Podjedz sobie na jakis wiekszy plac rozpedz się tak zebys chociaz miał z 40-50kmh i zrób pełny skręt w lewo (180 stopni) czyli zawróć i przy wyjściu z tego nawrotu wcisnij sprzegło , to samo powtórz dla skrętu w prawo. Podobny patent miał znajomy w passacie i jak sie okazało nie była to wina sprzegła , wysprzeglika , płynu , tylko luzu na wale silnika mianowicie przy skręcie całość sie przesuwała (wiem brzmi abstrakcyjnie) ale rzeczywiscie objawy były takie ze przy skręcie bodajże w lewo i wcisnieciu sprzegła zeby zmienic bieg , pedał zostawał w połowie drogi. Warto to sprawdzic zanim wybierzesz się w dalszą podróż po mechanikach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Tez uwazam, ze wysprzeglik. Nic innego w sumie mi do glowy nie przychodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 poza tym co radzą koledzy, sprawdź organoleptycznie (czyli popatrz i pomacaj ) pedał sprzęgłą czy czasami tam jest wszystko ok... ja bym leżał od razu na podłodze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody9001 Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 dzieki bardzo panowie problem byl z przewodem dochadzacym do wysprzeghlika ale jakos poraddzilismy jescze craz dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi