Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem teraz czasowo w Niemczech i kupiłem sobie stare BMW e30 325i coupe bo tak stało i stało...

Auto ma dziwną usterkę: w 1 punkcie na charakterystyce prędkości obrotowej tak około 2300 obr/min, niezależnie od obciążenia i wrzuconego biegu, obroty spadają prawie do zera tak jak gdyby mu paliwo odcieło. Auto robi wtedy takie "susy", że mi głowe urywa (im niższy bieg tym oczywiście gorzej). Jak się przejdzie ten punkt wyżej to jest wszystko w porządku aż do końca.

Na zimnym silniku chyba tego nie ma, ale muszę jeszcze sprawdzić bo dopiero się 2 razy przejechałem.

Co to może być???

PS. Auto ma wtrysk Motronic, rok 89.

Trzeciego czerwca przywiozłem to auto do Polski, Kolonia-Warszawa (1200 kilometrów). Na autostradzie auto dostało po garach i jest teraz wszystko dobrze. Nie wiem co to było, może jakiś kurz na przepływomierzu albo wilgoć gdzieś w elektronice. Na początku stawiałem na drgania, które tworzą nieszczelności. No nie wiem. Auto stało 10 miesiecy wymeldowane, to pewnie dlatego.

W Polsce auto dostało nowe świece, filtr powietrza, olej + filtr, antena elektryczna już działa :lol: .

Fajnie się nim jeździ i nie bede go sprzedawał, pewnie sobie odpicuje, bo mało już takich a ładne jest. Bede Was prosił o pomoc informacyjną, ale to zagadnienie na nowy "Temat".

moj kolega w roverze tak mial (rove nei taki na 2 kolach ) identyczne zjawisko a syk byl takie ze jak miales okna otwarte to jakobok samolotu bys stal. okazalo sie ze cos w komputerze mu siadlo wymienil kmpa i wsyztso bylo dobzre. a bawil sie w pzreplywomierze siwece kable pomy i nc wiec warto sprobowac,,,,pozdro

heh no i własnie tak rozumiem ten temat :mrgreen:

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich!

Troszeńke nie na temat, z tym że ja na swojej zagazowanej mam problem taki iż na benzynie podjeżdżam np na światła i obroty spadają jest wszystko OK. Natomiast na gazie sytuacja jest tak, że obroty nie chcą spadać wogóle, albo spadają bardzo wolno, "zatrzymują się " na około 2000 obr/min. Nie wiem co począć, ponieważ byłem na regulacji koło 2 tygodnie temu no i wszystko OK bez problemów, a tu nagle parę dni temu... Na 99% cosik z instal gazową, może zanieczyszczony parownik albo coś... filterek wymieniony f. powietrza też

Piszcie plis...