lukas p Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Wymieniłem wczoraj w swojej E46 wahacze przednie i tuleje wahaczy i nie wiem czy ustawiać zbieżnośc czy jednak nie. Sprawa wygada tak że ani swożnie ani tuleje wahaczy nie ustawia sie w innym miejscu,drazków tez nie ruszałem. Wykonałem jazde próbna i wszysto git ani nie sciąga ani nic! Co o tym mysłicie ustawiac czy nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Jesli nic nie ruszałes z układem kierowniczym to raczej nie ma takiej potrzeby chyba ze były jakies mega trudnosci przy demontażu wahaczy (podgrzewanie palnikiem , wybijanie młotem itd itp) to wtedy warto się przejechać dla świętego spokoju i sprawdzić 80zł to nie majątek a jeździ się wtedy spokojniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Hmmm...ja z kolei słyszałem opinie, że nawet po wymianie kół z letnich na zimowe zbieżność powinno się ustawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Zbierzność w 100% powienien ustawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Zdecydowanie, duzo to tez nie kosztuje wiec lepiej nie zalowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podkladka Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Ja też niedawno wymieniłem wachacze i Mechanik mówił że nie trzeba zbierznosci robic , tak samo zrobiłem jazde próbną i było i jest nadal wporządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas p Opublikowano 28 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 No i pojechałem sprawdzic czy sie nic nie przestawiło no i bardzo dobrze ze pojechałem bo lekko sie przestawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 No widzisz. Warto warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 No i pojechałem sprawdzic czy sie nic nie przestawiło no i bardzo dobrze ze pojechałem bo lekko sie przestawiło. Tzn ile sie przestawiło , masz jakis wydruk czy poprostu "fachura" poudawał że coś ustawia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas p Opublikowano 29 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Prawa strona 40 mitut a lewa ponad jeden stopien widziałem na własne oczy a ustawiał znajomy wiec nie naciagał mnie tylko robił jak należy. Dzieki wszystkim za rady!Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Zawsze po ingerencji w zawieche zwłaszcza przednią warto sprawdzić zbierznosc. Nie odrazu pakować się na ustawianie zbierzności. Wystarczy wjechać na stacje diagnostyczną na płytę do kontroli zbierzności(10zł-czasem za darmola).Jeśli ok to ok.A jeśli nie jest ok to wjeżdżamy na stanowisko ustawiania geometrii i 80-100zł i robimy. Ja nie zawsze ustawiam zbierznosc ale zawsze ją sprawdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 No i pojechałem sprawdzic czy sie nic nie przestawiło no i bardzo dobrze ze pojechałem bo lekko sie przestawiło. A sprawdzałeś wcześniej czy było ok? Może sie nie przestawiło tylko od dawien dawna było źle. W każdym razie dobrze że masz już ok., zobacz czy teraz Ci w żadną stronę nie ściąga i dobrze się prowadzi, bo ja miałem z audi A6 takie hopki, że przed ustawieniem się dobrze prowadziła, a po ustawieniu gorzej. W 3 różnych warsztatach "fachowcy" ustawiali i nikt nie potrafił tego zrobić dobrze, każdy miał laserowy sprzęt i brał 120-140zł i ****. Dodam tylko że to quattro i musieli wszystkie 4 koła ustawiać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapis Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Akurat czeka mnie teraz wymiana przednich wahaczy z tulejami w mojej E46 i tak się zastanawiam czy robić zbieżność czy geometrię. A skoro robić, to gdzie we Wrocławiu robią dobrze i nie kasują jak za zboże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi