czechu Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Pisze ku przestrodze, troche poczytalem i sam sie za to wzialem. Sprawa kieruje sie generalnie do posiadaczy diesli, glownie E60, na razie nikt tu w sumie chyba nie ma, ale koles dzis w serwisie powiedzial mi, ze w E46 i E39 tez te przypadki sie zdarzaly. Mianowicie w kolektorze ssacym klapki lubia sie urwac po drodze rozwalic zawory, wtryski a odlamkami moze jeszcze dostac turbo. Naprawa od 10tys. w gore. Ja osobiscie kazalem usunac klapki i bede jezdzil bez. Dowiedzialem sie ze przy 200tys. km. warto ten temat obadac, takze ostrzegam. Pisze, bo raz ze sprawa ciekawa a dwa ze moze uda sie przy okazji kogos przestrzec i uratowac kilka kafli zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 temat znany już od dawna, przerabiany na 5er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Chyba większość z posiadaczy diesli o tym słyszała. Jeśli chodzi o silnik 3.0d 184 KM to nie występuje problem w wersji ze skrzynią manualną - tylko w automacie. Jeśli ktoś te klapki posiada to faktycznie lepiej się tego dziadostwa pozbyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imilo Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Jestem ciekaw czy mam je u siebie auto oddałem dzisiaj do Krzyska także będę musiał rzucić te hasło żeby sprawdził 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 albo wymieniać profilaktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 27 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Wymiana malo oplacalna, ja kazalem usunac klapki. Nie jestem fanem ekologii, wrecz przeciwnie wiec zagram na nosie ekologom a co mnie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 slyszalem to co forest, wiec mnie problem tez nie dotyczy na szczescie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Czechu przeczytaj dokładnie ten temat http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=55225&start=0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 28 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Dzieki Forest, na pewno przeczytam. Dzis fura do odbioru wczoraj dzwonilem spytac sie co i jak. I powiem Wam, ze to pierwsza wizyta w serwisie, ktora wbrew pozorom byla nie tania, ale w ogole sie tym nie denerwuje. Wlasciciel warsztatu powiedzial, ze decyzja w idealnym momencie, jedna klapka juz byla ustawiona w poprzek, wiec w kazdym momencie mogloby sie to zle skonczyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Nawet nie chcę myśleć ile zapłaciłbyś za naprawę silnika gdyby jakaś się urwała...znam przypadek gościa któremy klapka właśnie rozwaliła silnik, na naprawę wydał 6000 zł, kupił kolektor używany i po przejechaniu 400 km jedna z klapek znowu sie urwała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 28 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Niektore naprawy zakrecily sie w okolicach 15 tysiecy z tego co wiem nawet. I dlatego wolalem te klapki usunac bo stwierdzilem, ze jak jedne sie moga urwac to to samo moze sie stac z drugimi. A teraz problem z glowy, bolaczka usunieta i nie ma sie czym przejmowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi