Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Polecane i niepolecane (hotele, ośrodki wypoczynkowe, biura podróży,itd.)

Forest

Rekomendowane odpowiedzi

Tego tematu chyba jeszcze nie było. Wpisujcie w nim polecane miejsca lub te które lepiej omijać szerokim łukiem. Wyjazdy weekendowe, wakacyjne, itd.

Każda opinia może się przydać użytkownikom naszego forum.

ZDECYDOWANIE NIE POLECAM WILLI "WOLNOŚĆ" W KUDOWIE ZDRÓJ

Willa Wolność - noclegi w Kudowie-Zdrój i Górach Stołowych.

Planowaliśmy tam zorganizować wyjazd z okazji 5-tych urodzin naszego klubu. Dzwoniłem do właściciela, termin miał wolny, zarezerwowałem u niego wstępnie 27 miejsc dla uczestników wyjazdu. Dzwoniłem do niego kilkakrotnie. Najpierw kręcił z salą w której można zorganizować imprezę integracyjną (można z niej skorzystać nieodpłatnie, później jednak chciał ją wynająć, nie mógł się zdecydować za ile, alkoholu nie mogliśmy mieć swojego, nie ma na terenie ośrodka baru więc kupi nam alkohol ze swoją marżą). Następnie doszły problemy z pokojami (w pokoju trzyosobowym nie mogą spać cztery osoby, trzeba rozdzielać pary, itd.itd). Po tygodniu omawiania szczegółów przez telefon doszliśmy do porozumienia. Prosił by jak najszybciej dac mu znać ile dokładnie osób będzie. Zrobiliśmy listę chętnych na wyjazd, zaczęliśmy zbierać pieniądze i nagle facet odwołuje możliwość przyjazdu w ustalonym terminie. Poniżej korespondencja email :

Ja

Witam. Dzwoniłem do pana w dniu dzisiejszym. Przesyła listę osób dla których chcemy wynająć pokoje :

1. Marcin, Paulina (przyjadą w piątek)

2. Krzysztof, Magda (przyjadą w piątek)

3. Piotr, partnerka (przyjadą w piątek)

4. Paweł, Karolina, dziecko (przyjadą w piątek)

5. Sebastian, Sandra, dziecko (przyjadą w sobotę)

6. Hubert (przyjedzie w piątek)

7. Piotr, Magda (przyjadą w sobotę)

8. Mateusz, Daria (przyjadą w sobotę)

9. Mariusz (przyjedzie w piątek)

Być może lista osób się zwiększy. W takim wypadku osoby z poza tej listy wynajmą u pana kolejne pokoje (jeśli będą jeszcze jakieś wolne) lub poszukają czegoś w pobliżu. W sobotę planujemy wyjazd do Skalnego Miasta więc pewnie większość dnia spędzimy poza hotelem ale wieczorem planujemy zorganizować integrację więc proszę o informację jak wygląda sprawa kosztu wynajmu sali. Tak jak prosiłem podczas rozmowy telefonicznej proszę o umożliwienie zajęcia pokoju trzyosobowego przez 4 osoby (by nie rozdzielać par). Zapłacimy oczywiście za osobę, nie za pokój. Proszę również napisać do której godziny w niedzielę musimy opuścić pokoje. Jeśli pojawią się jeszcze jakieś pytania, zadzwonię do pana. Pozdrawiam

Odpowiedź :

Witam

Niestety nie będę mógł Państwa przyjąć u siebie w terminie od 15 do 17.10 mogę zaproponować termin 8-10.10 lub 22-24.10.

Pozdrawiam i przepraszam za zmianę ale to nagła sytuacja.

Jacek Szaraniec

Ja :

Chyba jest pan niepoważny. Dzwonię do pana od tygodnia, termin wolny, wszystko OK. Przekazuję informację znajomym, zbieram pieniądzę by wysłać panu zaliczkę, kilkakrotnie telefonicznie ustalamy szczegóły. Najpierw kręci pan z salą w której chcieliśmy zorganizować integrację, później z miejscami noclegowymi, w końcu przekazuje pan informację, że przyjazd w tym terminie jest niemożliwy. Myślałem, że mam do czynienia z poważnym człowiekiem. Jak widać myliłem się. Zapewniam, że ani ja ani nikt z moich znajomych nie jest już zainteresowany współpracą w jakiejkolwiek formie z pana ośrodkiem.

Odpowiedź :

Witam i pozdrawiam

Mam rezerwacje na termin od 13 do 17.10.2010 roku za większe pieniądze i dłuższy termin. Nie zfinalizowałem z Panem rezerwacji i mam prawo się z niej wycofać co czynię. Zaoferowałem inny termin nie chce Pan skorzystać to trudno.

Powodzenia.

Jacek Szaraniec

Facet po zawarciu ustnej umowy z nami (która też jest wiążąca jak sądzę) znalazł większą grupę na dłuższy czas pobytu i nas mówiąc wprost - olał. Rozumiem, że prowadzi biznes i chce zarobić ale w ten sposób zraża do siebie klientów. NIE POLECAM OŚRODKA TEJ OSOBY.

Edytowane przez Forest

• 3 lata później...

Polecam pensjonat Ikar w Karpaczu:

Pensjonat IKAR Karpacz, Pensjonat IKAR w Karpaczu

Miejsce w którym często bywamy podczas wyjazdów Klubowych, trochę na uboczu, cisza spokój, salka integracyjna, możliwość zorganizowania ogniska, bardzo sympatyczni i pomocni właściciele.

Poleci ktoś Biuro Podróży organizujące wyjazdy do Grecji, Bułgarii?

Edytowane przez Forest

jeśli ktoś chcę się wybrać nad polskie morze i musi zabrać se sobą pieska/i czy inne zwierzaki to polecam to miejsce

plaża strzeżona kawałek dalej nie strzeżona można z psem na plażę iść

Rusinowo - wczasy nad morzem - Domki drewniane SILVER - Sylweriusz Namiel