PRZEMO Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Witam mam parę pytań;jaki olej doe46 330ci [przebieg 105 tyś], jakie są objawy uszkodzonej przepustnicy, czy w kolektorze ssącym są klapki jak w dieslu[automat]? proszę o szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 w 330Ci jestes pewien, ze przebieg 105tys? Najlepiej taki jak był lany, a jezeli nie wiesz to warto dowiedzieć się od poprzedniego właściciela. Jeżeli prawidłowo lał to 5W30, polecam Castrol. Nie ma żadnych klapek, blaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Właśnie ja nie jestem przekonany co do Castrola. Mój mechanik twierdzi, że powinno się lac Mobila. I na Twoim miejscu zalałbym pełen syntetyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazi Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 (edytowane) Mobil to bardzo mocny sredniak jesli chodzi o oleje a castrol 5w30 bo taki jest dedykowany do diesla to jest pelen syntetyk i kosztuje duzo wiecej wiecej niz mobil chociaz i tak duzo tanszy niz motul- ekstraklasa castrola czesto sie podrabia wiec trzeba miec dobre zrodlo czesto z niemiec przyjezdza olej i w polsce rozlewany jest i warto zaplacic wiecej i kupic taki nie rozlewany w polsce tylko w np niemczech Edytowane 12 Września 2010 przez Mazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 na 1000% masz silnik o oznaczeniu M54... z mojego doświadczenia z tym silnikiem polecam Ci 0W40 Sport Casrtrol'a. Poprzednio miałem wlany 5W30 jeszcze wcześniej 10W40... nic się nie równa z tym olejem w tym silniku. Nadmienie tylko że ja mam już najechane 230tys km. Jeśli nie masz dojścia do taniego oleju daj znać, dam Ci namiar na dobrą hurtownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi