Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

M51 Diesel TDS- co to jest ? - tematyka odmy E34, E36, E38, E39

chiccoo

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem w czasie czyszczenia odmy u siebie- siatka "odma" wyczyszczona wygląga jak nowa. :D

Tylko mam problem bo nie wiem co to jest (foto)- w środku jest membrana gumowa.

Pudełeczko ma na sobie dwa rodzaje numerów (oznaczeń), ale brak wszędzie informacji w sklepach na temat tej części- numerycznie.

Co to jest, do czego służy, wymienia się to, czyści i jak się sprawdza czy jest dobre?

Chcę już wszystko zrobić na cacy, ale stoję i szukam informacji na temat tego "pudełeczka"- nic nie znalazłem :(

Help

3.jpg

2.jpg

1.jpg

3.jpg

2.jpg

1.jpg

1) Nie ten dział 2) Ten kawałek plastiku z tą membraną w środku to własnie jest odma i tego raczej nie da się zregenerować to się poprostu wymienia

1) Jest to dział sam naprawiam, a ja to własnie to robię i pytam się o wiedzę klubowiczów jednocześnie dając komuś może w przyszłości rade co to jest i do czego. :)

2) odma podobno jest z filtra/ siatki w M51, chce kupic takie pudełeczko ale nie ma nigdzie- a najlepsze że po numerech BMW taka cześć nie istnieje :(

1) Jest to dział sam naprawiam, a ja to własnie to robię i pytam się o wiedzę klubowiczów jednocześnie dając komuś może w przyszłości rade co to jest i do czego.

To przeczytaj sam jeszcze raz do czego służy ten dział :)

http://www.maxbimmer.pl/threads/1212-!!!-WA%C5%BBNE-PRZECZYTAJ-ZANIM-NAPISZESZ-!!!

W tym dziale zamieszczamy nasze osiagniecia w naprawach BMW.

Opisy, zdjecia, słowem krok po kroku co zrobilismy że się udało.

Ma to pomóc innym którzy mieliby podobne problemy.

!!!! UWAGA - PRZED DODANIEM TEMATU PROSIMY O KONTAKT

NA PW Z MODERATOREM ALBO SERWISANTEM

Skulam ogon i piszę przepraszam- proszę przenieść to w "dobry" dział :(

Chiccoo nie ma problemu , poprostu temat fajny tylko moim zdaniem będzie się tutaj nadawał jak już rozwiążesz problem , wtedy opis + fotki i niech służy innym forumowiczom :)