Alaszi Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Witam mam problem z obrotami kiedyś sobie poradziłem z tym po długiej walce wymiana sondy lambda teraz jest inaczej... Spawałem osłony od tarcz odłączyłem akumulator wszystko ładnie pięknie pozakładane próba odpalenia auta silnik kręci i nagle zaczyna nim szarpać na gaz nie reagował strasznie kopcił. Zgasiłem silnik odpalam ponownie wszystko ok wyjechałem w trasę silnik sie zagrzał do odpowiedniej temp. wrzuciłem luz (z biegu) a obroty zaczynają falować tak ze auto gaśnie. Odpalam ponownie auto obroty trzyma wysoko jak na zimnym silniku i ta sama zabawa z obrotami... Co może być przyczyną auto e36 1.8is Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 opuść ręczny to przestanie gasnąć :) a tak na poważnie też tak miałem po odłączeniu aku ale po odpaleniu zostawiłem go na jakieś pół minuty może minuta na wolnych obrotach na luzie i sam się ustabilizował ale nie dodwawałem gazu nic nie ruszałem potem go zgasiłem i ponownie uruchomiłem od tamtej pory wszystko było ok z tego co wiem to komp jakieś informacje sobie przez ten czas z czujników zbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaszi Opublikowano 12 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 To co znów rozłączyć akumulator podłączyć odpalić zostawić i zobaczyć co sie dzieje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi