ramus Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Witam ... mam problem tego typu auto gdy jest całkowicie zimne to odpala na dotyk. Niuans pojawia się gdy ma temp roboczą tzn przyjadę wyłączę silnik i za jakiś czas chce odpalić to tak na dwoje babka wróżyła albo zapali albo nie. Silnik kręci ale nie chce odpalić. Diagnoza komputerowa wskazała błąd na przekaźniku od wtrysków został wymieniony i problem dalej się pojawia. Proszę o pomoc w tej kwestii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 czujnik temepratury silnika sprawdź, ja wymieniłem i było to samo, co się okazało trzeba była zwara na kablu od tego bym zaczął. Komputer może Ci tego nie wykazać dlatego ,że taki czujnik raz pokazuje , raz nie (jak jest uszkodzony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramus Opublikowano 9 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Dziekuje za odpowiedz na moja wiadomosc. Jak sie okazało czujnik połozenia wału był walniety ale to dopiero po 3 dniach diagnozy ..plus silnikczek abs do wymiany..ale fajnie heh! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Widzisz Ramus - tak jak Ci pisałem, czujniki sa trudne do zdiagnozowania bo zazwyczaj gdy sie podpina pod kompa to maja wtedy tą lepszą chwile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramus Opublikowano 11 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Problemów ciag dalszy..samochód dalej nie chce odpalić na ciepłym silniku...rozkładam rece szczerze mówiąc. Komputer nie pokazuje zadnych innych błedów nawet jak nie chce odpalić ? Co jest grane? Moze ktos sie spotkał z podobym problemem.. <komentarz> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neno Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 (edytowane) Witaj Ramus, mam identyczny problem tyle że w 520d 2002 rok, przy -20 przy pierwszym rozruchu rano pali na dotyk a jak wystygnie to jak u Ciebie na dwoje babka wróżyła,na kompie nie pokazuje żadnych błędów, może uporałeś się z tym problemem to będę wdzięczny za pomoc. Edytowane 26 Grudnia 2010 przez neno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramus Opublikowano 16 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Witaj.Nie byłem dostepny ale odpowiadam na pytanie ..u mnie pomogła wymiana czujnika wałka.Na komputerze nie pokazywało zadnych błedów ktore by wskazywało na czujniki.Wymieniłem i spokój do tej pory jest:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 nie wiem czy o to samo chodzi ale mam podobny problem że na zimnym silniku pali na dotyk a na gorącym nie chce odpalić. Z tego co się dowiedziałem jak osiągnie temperaturę powyżej tej skali niebieskiej (chyba 45stopni) jest problem z paleniem, powodem podobno jest pompa paliwa, dzieje sie tak gdy samochodzik ma przejechane powyżej 250tys. widziałem na allegro jakieś czujnik który za każdym razem podgrzewa świece żarowe niezależnie od temperatury silnika co ma pomóc w odpaleniu, lub można spróbować regeneracji pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramus Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Napisze tak jesli w przewodzie poliwoym nie ma oczek to jest wporzadku.Jakby pompa dawała popalic to by nie odpalał na zimnym.Proponuje przegladac komputerem w czasie kiedy wyskakuja bład.Jesli nie pokaze nic to proponuje wsadzic na prube oba czujniki i sprawdzic co sie bedzie działo.U mnie jak napisałem z elektryka było wszystko wporzadku.Równiez nie chciał odpalic jak sie nagrzał.Wymiana czujników pomoga i do tej pory nie mam problemów z odpalaniem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramus Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 I bym zapomniał jesli czujnik jest uszkodzony to komputer moze nie wykazykac jego uszkodzenia a to istostna sprawa..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienio2002 Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia witam wszystkich tez mam problem z odpaleniem na zimnym pali i chodzi ok a na cieplym chce zapalic a nie umi wymienilem czujnik polozenia walu i nic dalej to samo co to za przyczyna z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi