hennry22 Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Witam!!! Od niedawna jestem posiadaczem BMW e36 coupe 316, i mialbym takie pytanie jak mógłbym zwiększyć moc silnika??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 najprosciej i najtaniej to zmiana silnika z 318is Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hennry22 Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Na to tez wpadłem:D a omijając wymiane silnika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 A ile Ci wyszło na hamowni teraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 To sie mozesz bawic, dac jakis stozek, dolot, sportowy wydech itp. Chipa nie zrobisz, a jak napisal Kosa, zeby ta moc sie zwiekszyla znacznie, to korzystniej zeswapowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 (edytowane) masz kolego dwa wyjscia: swap albo mody silnika... ale w przypadku 1.6 bardziej polecam swap na cos wiekszego bo z tego silnika nawet przy powazniejszych modach duzo nie wycisniesz... Edytowane 2 Września 2010 przez mati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hennry22 Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Nie byłem na hamowni nią jeszcze;/ Silnik już bym dawno wymienił tylko pózniej moge miec problemy z przglądem z tego co wiem "mieszkam w Holandii" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 To ja widze tylko jedno rozwiązanie , sprzedaj to co masz i kup sobie mocniejsze auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hennry22 Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 ile moge wyciagnac z 16?? i co to jest swaq?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Z 30 koni wiecej na moje oko, a swap to wymiana silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hennry22 Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 zawsze to 30 koni:) dzieki nie wiedzialem co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Z 30 koni wiecej na moje oko, a swap to wymiana silnika. To się raczej mocno zagalopowałeś , myślisz ze w zwykłym benzyniaku podniesiesz moc o 30% ?? Tam z fabryki wyjechało tylko 100KM i nie wiadomo ile tam jeszcze żyje na chwile obecną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 swap to jest przekladka silnika. teraz masz okolo 103-105KM. mysle ze przy powazniejszych modach mozesz wycisnac z niej gdzies okolo 150KM ale to ci sie nie oplaci pod wzgledem finansowym. jesli w holandii nie mozna zmieniac sobie silnikow to proponuje zakup mocniejszej bety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hennry22 Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Niby mozna wymienic silnik, ale jet duzo papierkowych formalności;/ no i znajdz mi teraz silnik z papierami;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 kup sobie rower,po przesiadce do samochodu będziesz miał uczucie prawdziwej mocy:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hennry22 Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Dowcipniś sie znalazł;p;p ja sie pytam poważnie,nie posiadam za dużo wiadomosci na ten temat i dla tego pytam;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 a ja poważnie odpowiadam :-P ,kasę którą włożysz nie będzie adekwatna do siągów.nawet jak byś poszedł w soft turbo to już lepiej kupić 2,8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hennry22 Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 nie jestes 1 osoba ktora mi mowi ze szkoda kasy;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hennry22 Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 a jeszcze jedno pytanko! co znaczy zeswapować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkov Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 na to już była odpowiedź.czytaj ze zrozumieniem. zwiększać moc w 1.6?bez żartów...kup Bunię z silnikiem od 2.0 wzwyż i jesli będzie za słaba to wtedy można modyfikować. Wyjdzie korzystniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 130 koni wyjdzie, ale za niemale pieniadze to trzeba podkreslic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 kolego najlepiej wymienić silnik albo kupic nowe auto jesli nie jestes zwiazany do tej budy 318IS nie jest zle jezdzilem i bylem zadowolony ale jednak szescio cylindrówki to jest to a wiec 2.0 albo 2.5 ja mam akurat 2.5 z instalacja gazowa sekwencyjna i jestem mega zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Słuchaj ja mam BMW E30 z 1990 roku a silnik z E46 z 2000 roku. W papierach mam wszystko na legalu. BMW 318i, ale poj. 2,8 l Model modelem a pojemność pojemnością Zaden problem. Jakbyś juz chciał mieć wszystko w dowodzie jak trzeba to daj znać. Podpowiem co i jak. SWAP to wymiana silnika, układu napędowego itp itd. Czyli cała wymianka bebechów auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 swap to jest przekladka silnika. teraz masz okolo 103-105KM. mysle ze przy powazniejszych modach mozesz wycisnac z niej gdzies okolo 150KM ale to ci sie nie oplaci pod wzgledem finansowym. jesli w holandii nie mozna zmieniac sobie silnikow to proponuje zakup mocniejszej bety Nie no Mati prosze Ciebie. Jak chcialbys z silnika 1.6 wykrzesac 150KM? Nie ma szans. Popieram przedmowcow i naprawde najlepiej zmienic na inny silnik. Opcji jest wiele. Za same przerobki (uklad wydechowy, jakies stozki i inne ******ly) wydasz troche siana, wiec najlepiej uzbierac te kilka tysiecy i dac samochod do warsztatu, ktory wszystkim sie zajmie. Czyli przyjezdasz 316 i wyjezdzasz juz z nowym sercem. Silnik jest traktowany jako czescia wymienna (zauwaz ze w dowodzie rejestracyjnym nie masz podanego nr silnika, tylko nadwozia). Zrob swap i tyle, nie ma sensu pakowac w 316 zeby ziwekszyc moc o 15KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Nie no Mati prosze Ciebie. Jak chcialbys z silnika 1.6 wykrzesac 150KM? Nie ma szans. Woz nie popadajmy w depresję , najzwyklejsza turbinka i masz w e30 316 około 210KM http://video.google.com/videoplay?docid=-2778811793163986076# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi