Kosa Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Czy ktoś kiedyś rozbierłą takie lampy (bez soczewki) ? Chciałbym je trochę odnowić i przeczyścić, o ile z soczewkami jest mniejszy problem bo można soczewkę odkręcić i jest już trochę miejsca to z tymi jest troszkę większy problem dzięki za wskazówki pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 troche off.. uwazaj bo spotkalem sie z przypadkiem w aucie z 1984 roku, ze w czasie czyszczenia /bardzo delikatnego/ "lustro", ktore ma odbijac swiatlo zaczelo sie scierac... po prostu przy njmniejszym dotknieciu zostawo na szmatce mozliwe, ze kiedys byla inna technologia pokrywania odblysnikow, wiec lepiej uwazac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 z odbłyśnikiem miałem podobną akcję ale na lustrze soczewki. Niestety musiałem wymienić soczewki..... Raczej nie ma metody żeby wyczyścić te odbłyśniki tak żeby ich nie zetrzeć. Ciężka sprawa.... No chyba ze kupisz nowe - ok 200 pln za lampę. ale to trochę drogo co by nie bylo Rozumiem, że chcesz zachować oryginał i np. BH na soczewkach nie wchodzi w rachubę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 tylko oryginał lub YH, chciałem tylko klosze szmatą przetrzeć bo są zamglone i zakurzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 (edytowane) no to może samo rozklejenie lamp, konserwacja szkieł, a "lustro" sprężonym powietrzem przedmuchać? Jeśli zwierciadło jest ok, tyko zakurzone, to myślę że dało by radę w ten sposób to zrobić. Niestety musiałbyś rozkleić lampy. Ale w końcu to "eksponat" torowy w oryginale więc taka ingerencja nie zaburza harmonii oryginału Ew. nowe lampy Edytowane 31 Sierpnia 2010 przez Lijo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi