Vince Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Witam sprawa dotyczy nowo nabytego sprzetu co o nim sadzicie bo widze ze jest malo spotykany w polsce. a poza tym to nie jestem znawca takich sprawek myslicie ze to dobry sprzet?? i wogole jakie ma mozliwosci podlaczylem to wszystko chociaz nie jestem do konca pewien czy dobrze na co tyle tam tych wejsc... jesli ktosposiade wieksza wiedze na temat tego sprzetu to bede wdzieczny za info pozdrawiam P260810_17.40_[02]..jpg P260810_17.40_[01]..jpg P260810_17.39..jpg P260810_17.41..jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willi230 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 sczerze to sie aż tak nie znam......masz jakąs instrukcje ...cokolwiek do sprzętu?? z kazdego głośnika ciągniesz kabel + i - a jak mostujesz to 2x - i 2x+ do wzmaka......chyba że masz połączone w skrzyni subwoofery ze soba....musisz zmostkowac sygnał rca z 2 na 4 przy 2 subach....dałes za cienki kabel do zasilania.....od 12v ciągniesz do + na aku..po ok 40 cm od aku musisz dać bezpiecznik... po środku remote do radia i wpinasz na wysuwanie sie anteny<taki niebieski kabel przy kostce> i po lewej sronie uziemienie najlepiej do - na aku albo krótkim kablem do blachy...jest tego pełno w necie......sory za amatorski opis:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 sprzecik prezentuje sie ladnie... jak pisal kolega wyzej zmostkuj sobie kable do subwooferow to bedzie lepiej gralo. jesli chodzi o kable to koniecznie musisz dac grubsze kable zasilajace i pociagnij impuls od radia i bedzie gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vince Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 znaczy sie podstawy w polaczeniu to znam podlaczam radia bez problemu ale nie wiem o co kaman z tym mostkowaniem i wogole po co ta reszta czinczy w zmaku ;/ w skrzyni mam tylko wyjscie plus minus wiec w srodku musza glosniki byc polaczone kable wiem ze sa za cienki musze kupic dopiero "bardziej odpowiednie" ;] nie mam wlasnie zadnej instrukcji jak juz pisalem wczesniej wogole trudno znalezdz taki sprzet w PL wiec zadnych przydatnych papierow nie posiadam ;/ Wiec jak z tym mostkowaniem ?? bo wydaje mi sie ze nie gra tak jak do konca powinno... dioda na wzmaku od podswietlania zaczyna mrugac jak jest glosniej i jest jakas kontolka widoczna na zdjeciu podpisana protect ona rownierz sie zapala jak juz jest za glosno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zmostkowanie polega na podpięciu tuby pod np. lewy minus i prawy plus. Na wzmacniaczu powiniieneś mieć zaznaczone jak sie to podłącza. Na zdjęciu masz kable od tuby podłączone pod +RR-, czyli pod jeden kanał, a powinno byc w przypadku tuby - plus od tuby pod +R a minus od tuby pod R-. Innymi słowy plus z jednego kanału a minus z drugiego kanału wzmacniacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willi230 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 grają dwa głośniki??dotknij membrane głośników i sprawdz......wiem ze to sa głośniki ze stajni rockforda ale nie często głośniki można podpinać rzędowo....bezpieczniej bedzie jak pociągniesz z każdego po 4 kable i zmostkjesz na wzmaku......przyjedz do mnie to Ci to zrobie:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vince Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 graja oba. Wiec robie tak... ciagne z jednego gosnika z plusa dwa kable z minusa dwa kable i z drugiego glosnika tak samo. Otrzymuje w sumie 8 kabli i wpinam we wszystkie kanaly tak ...??? oczywiscie plus do plusa minus do minusa i tak bedzie najlepiej tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vince Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 a moze po prostu zmostkuje kanaly w zmaku i niech tak zostanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willi230 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 popatrz masz zmostkowane 2 głośniki....żeby w pełni wykorzystac wzmaka musiałbys z ostatniego głośnika zmostkować 2 kablami na 2 kanały i jeszcze raz zmostkować na 2 następnye kanały<obecnie korzystasz z 1 kanału dlatego tak słabo gra>....sygnał rca zostawiasz jak grają ci oba......dla mnie to by było chyba najprostsze rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vince Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 teraz plus ze szkrzyni mam podpiety do RR+ a minus do LR- drugiego kanalu i teraz zmostkowac R+ z L+ w drugim kanale i R- z pierwszego kanalu z R- z drugiego kanalu tak ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willi230 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 ja zrobiłem<na przykładzie Twojego wzmaka> tak u siebie: ale.......nie znam sie na car audio i nie wiem czy głośniki połączone rzedowo można w ten sposób mostkowac......jak bym to robił dla siebie to bym głośniki mostkwał osobno......pamiętaj że jak mostkujesz 2 głośniki musisz zmostkować sygnal rca<najprościej kup zwykłe rozgałęźniki i kombinuj:)> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vince Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 o qrw.. nie mam pojecia o czym nawet mowisz rca... ?? a wlasnie tak wogole nawet jak odepne tego czarnego czincz to i tak sprzet gra tak ma byc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vince Opublikowano 9 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Hej a moze byl By ktos zainteresowany kupnem tego sprzetu bo ja raz ze nie umiem tego podlaczyc wlasciwie dwa to jednak zbyt czesto potrzebuje duzo miejsca w bagazniku a trzy potrzebuje kasy i takim sposobem musze sie pozbyc sprzetu gra swietnie Jest ktos zainteresowany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willi230 Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 gra świetnie ale nie umiesz podłączyć:P wrzuć info w innym dziale na sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vince Opublikowano 11 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 bo gra nie na cala moc jakos to zle podlaczone podobno wiec nie na cala pare przy takim podlaczeniu i tak wali w srodku po uszach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Ile Cie to wynioslo????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 ile chcesz za sam subwoofer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fizol Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 kiedyś słyszałem jak taki sprzęt gra i naprawde jest to ładne granie.troszeczke nie jest to do końca dobrze podłączone ale moge ci powiwdzieć jak to dobrze podłączyć i moim zdaniem będziesz zadowolony.chyba że bendziesz kiedyś w okolicy wrocka to podjeć to ci to podłącze.zajmie to 15 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman_bmw Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 (edytowane) co sie tyczy mostkowania to bardzo prosta i latwa sprawa z ta twoja 4-ro kanalowka ale bylo by owiele latwiej jak bys sobie zakupil wzmak typu monoblock i bylo by po sprawie i wtedy odczol bys prawdziwe uczucie i uderzenie basu ja zajmuje sie amatorsko przerubka mojego caraudio w mojej coupe ale jeszcze dluga droga przedemna ale bagaznik juz prawie skonczylem jeszcze tylko obicie materialem i zabieram sie za drzwi a mysle zamontowac w nich po dwa glosniki 165mm ale to juz niedlugo 19062010362.jpg 09102010578.jpg 17102010599.jpg Edytowane 5 Marca 2011 przez batman_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudioBas Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 batman_bmw - myślę, że przy takim zapleczu głośników basowych lepiej na przód zainwestować w jeden porządny system odseparowany. Przed obiciem proponuję zaszpachlować łączenia płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 (edytowane) Chwileczke Panowie! jakie mostkowanie!? Jakie łączenie kabli?! kto wam powiedział, że ten wzmacniacz da radę zmostkować?! Jeśli nie masz do tego instrukcji to chociaż podaj model i marke ja znajdę taką instrukcję i będziemy mieli pewność. Na pewno gdzieś na wzmacniaczu jest (bądź była) naklejka z modelem i numerem seryjnym. Dla mnie wygląda to na 4 kanałowy wzmacniacz z dwoma odseparowanymi wzmacniaczami. Co oznacza że nie można sobie swobodnie łączyć RR+ z FL-! Złącza RCA które masz na zdjęciu 2 - to od lewej pionowo wyjście(!) sygnału liniowego lewy i prawy kanał np pod drugi wzmacniacz. Nastepnie masz wejścia PRZÓD lewy prawy i TYŁ lewy prawy. RF- oznacza prawy tył "minus" RF+ oznacza prawy tył "plus" to jest do podłączenia jednego głośnika i żeby niczego nie przypalić tak to należy podłączyć. Po lewej i prawej stronie gniazd RCA masz sterowanie wzmocnieniem przednich i tylnych kanałów oraz regulację barwy. Światło może przygasać, to normalne bez kondensatora. Musisz mieć dobry akumulator i kondensator żeby tak się nie działo. Następnie, przewody do zasilania wzmacniacza... zapomnij o tych co masz podłączone trzeba kupić grubsze ale też bez przesady. Najlepsze są takie które splot mają zrobione z jak największej ilości drucików koniecznie miedź beztlenowa. Im więcej tych drucików tym lepiej ale będzie też drożej. Niestety nic nie ma za darmo. Protekcja na wzmacniaczu też włącza się z tego powodu lub jest coś nie tak ze wzmakiem. Nie panikowałbym jednak. Na początek dobrze trzeba to podłączyć. Edytowane 7 Marca 2011 przez 5oul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidjawor Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Vince powiem ci ze 5oul ma racje i kolega zna sie na rzeczy. A co do Twojego pytania to mialem ten sam problem bo kupilem e36 i w bagazniku zastalem ten sam widok co Ty dokladnie taka sama skrzynie z tymi glosnikami. Dokladna nazwa tego sprzetu to LIGHTNING AUDIO. Na youtube wpisz ta nazwe i zobaczysz co one potrafia. Ja jeszcze tego nie podlaczylem wiec Ci nie powiem jak to pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi