marian__ Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Witam zauwazylem jak by mi stukalo kolo maglownicy znajomy mi mowil ze to moze byc łacznik kolumny kierowniczej ale na 100% nie jest pewien czy to jest to,wiec moje pytanie jest nastepujace czy to moze byc ten lacznik i czy po wymianie tego musze jechac na zbierznosc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 to pewnie jest ten łącznik - krzyżak np. http://allegro.pl/bmw-e30-krzyzak-kolumny-do-wspomagania-swap-i1198037125.html http://allegro.pl/bmw-e30-krzyzak-wersja-ze-wpomaganiem-i1200635588.html Ja wymieniałem u siebie. Problemem nie są przeguby ale wzdłużne luzy. Warto jednak sprawdzić obie rzeczy. Najlepiej zapakuj małą brytfankę , benzynę ekstrakcyjną i pędzel do bagażnika. Umyj na miejscu i jak OK to kupuj. Ja niestety się raz naciąłem bo niby super stan itp.... Kupilem w super stanie za 50 zł Do wersji ze wspomaganiem - krótki (ze zdjęcia) Do wersji bez wspomagania jest dłuższy. krzyżak..jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian__ Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) po 2 dzis juz wymienilem laczniki koncowki drazkow sworznie i tuleje wachaczy, a to jak stukalo tak stuka. A jak mozna sprawdzic czy nie ma luzow wzluznych:> np uzywany jakis lacznik? i czy po wymianie krzyzaka trzeba jechac na zbierznosc:??? Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez marian__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 skoro wymieniłeś te wszystkie elementy to stawiam na krzyżak 99% - ja tak samo szukałem, wymieniłem wszystko, a potem .....krzyżak za 50 zł Po zmianie krzyżaka nie ustawiasz zbieżności bo to jest łącznik kolumny kiery i maglownicy(przekładni kierowniczej) Jak wymieniłeś drążki kierownicze to jak najbardziej TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi