redmund1 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Witam wszystkich wczoraj próbowałem odpalić autko strasznie długo kręciła i nic pierwszy raz mnie zawiodła. Przekręciłem kluczyk włączając zapłon i usłyszałem buczenie silniczka krokowego(tak jakby miał zwarcie) odłączyłem od niego kostkę i kilka razy wpinając w końcu się otworzył i wtedy bezproblemowo zapaliła dodam jeszcze że napięcie w kostce jest 12v a po podpięciu silniczka(buczenie) spada do 5.7v Dzisiaj podmieniłem silniczek krokowy i ta sama reakcja byłem na kompie i wykazuje pare błędów cylindra 6 potem 8 niskie napięcie akumulatora za chwilkę wszystko niweluje a potem wracają jeszcze inne takie jak czujnik położenia wału i po chwili znowu jest ok już kończą mi się pomysły podpowiedzcie co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Ja bym raczej udał się chyba do elektryka ..... na wyprawę w poszukiwaniu zaginionej masy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazi Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 jak dlugo kreci to oznaka czujnika polozenia walka , ale w Twoim wypadku bym pojechal do jakiegos "SZPECA" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redmund1 Opublikowano 29 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Dzięki Mazi za diagnozę trafiona w 10 po wymianie czujnika położenia wału odpala jak dawniej pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi