Killer1234 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Witam Samochód to E30 1990/88 buda 90 silnik 88. Silnik to M40 po kompletnej zamianie z 1,6 na 1,8. Nie bylo żadych problemow po zamianie aż do okolic początku tego lata. Rozrusznik przestal kręcić, tj. reagować na prąd, ale co ciekawe, raz reagował a raz nie. Rozebrałem rozrusznik rozsypany koszyk przekładni planetarnej, zakupiłem nowy rozrusznik - założyłem, niby ok, ale wszystko się wyjaśnilo, problemem nie jest rozrusznik. Objawy są takie, na dworze upał powyżej 25, samochód nie odpala, nie reaguje na prąd w ogole. Aku nowy. Jak jest zimniej, wieczorem, zapala od strzała, bez najmniejszych komplikacji, zrobi się cieplej powrót objawów. Jeżeli ktoś mial coś podonego i wie co zrobić z tym fantem proszę o pomoc. Rozrusznik kupiłem co prawda uzywany, ale raczej nie ma to tutaj znaczenia, bo nie tu leży problem. Proszę was Koledzy o pomoc i sugestie. Nie bardzo mam czas sam rozkminiać po kolei co jest problemem, dlatego zwracam się do Was. Pozdrawiam Fanów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Przeczytaj ten wątek z innego forum. Bardzo podobna sprawa: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=67&t=119233 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer1234 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Dzięki z tym że kolega ewidentnie ma problem z tym że kręcia nie pali, u mnie w ogole nie kręci, nie ma prądu na rozruszniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer1234 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Styki wyczyszczone- zmiana żadne. Teraz inna sprawa, do rozrusznika idą 3 kable. każdy przykręcany na gwintowany bolec. M8 plus stały, M5 i M6, który jest który?? bo jak zapalam na krótko to stykam staly z M6, i tu upatruję problem, ale być może się mylę. Jeżeli mam rację to kieruję do Was pytanie gdzie idzie ten kabel z M6 gróbszy, a gdzie z M5 cieńszy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi