Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

He

ja mam pewne nie przekraczalne kryteria miec skura banan ksenon 3.0d manual no i jak naj swiezsza i najmniejszy przebieg!!!

Cena tez ma znaczenie wiec jak dla mnie tylko 3 spujz na cene wiec dla tego uznalem ze czas oddac sprawe w rece specjalistow, wogule jestem zdania ze kazdy powinien zyc z tego na czym sie zna w prawdzie nie jestem pewien tych firm kture wynajolem do tej pracy ale ja nie place za oferte tylko za zakup.

Czechu, nie Czeslaw tak nawiasem mowiac po pierwsze ;)

No ta kierda lotna nie jest, trzyma sie ja dobrze. A co do tych samochodow to Edu powstawial te mocniejsze, 286 koni i powiem Ci, ze jak Cie stac na ten samochod z tym motorem to lej na to, ze to automat. Ja mam jeszcze ten przedliftowy automat i powiem Ci, ze jak kupowalem to tez szukalem manuala, a teraz nie zaluje :) tutaj bedziesz mial 50 koni wiecej, a ten motor wystepuje niestety tylko w automacie.

Hm

no nie wiem ta cena to masakra ja chsialem szczeze mowiac wydac wraz z rejestracja i ubezpieczeniem troche ponad 100 000pln.

pozatym powiem ci ze troche nie ufam tym przebiegom, w niemczech ciezko znalesc takie autko z 2007 co by mialo 120tys a na allegro to niekture z 2004 maja mniej.

jeszcze ten automat mailem w zyciu 2 automaty jakos mnie one nie przekonaly co prawda byl to nissan i mercedes ale kolega mial takiego samego miska w manualu to gdy sie przesiadlem do jego autka ( w celach testowych ) to ruznica jak dla mnie byla ogromna:)

Ale w Beemach jest inaczej z automatem :) wlasnie ludzie mi mowili, ze jak wsiade do pierwszego samochodu z automatem i bedzie to BMW, to zmienie zdanie znacznie na ten temat. Poza tym, w Twojej bedzie juz ten automat po liftowy, a z tego co wiem, on juz jest bajeczny :) i bez obrazy ale automat nissana i BMW nie ma co razem do stolu siadac ;)

Ale w Beemach jest inaczej z automatem :) wlasnie ludzie mi mowili, ze jak wsiade do pierwszego samochodu z automatem i bedzie to BMW, to zmienie zdanie znacznie na ten temat. Poza tym, w Twojej bedzie juz ten automat po liftowy, a z tego co wiem, on juz jest bajeczny :) i bez obrazy ale automat nissana i BMW nie ma co razem do stolu siadac ;)

Tak jak mowisz skrzynia automatyczna po lifcie jest mocniejsza wytrzymoje duze przeciozenia mniej awaryjna i pieknie zmienia biegi poezja :)

Edytowane przez edu2301

Witam

no nie skad ja wcale nie porownuje niska z bunia tam to wogule byla porazka do tego sow:)

Niemniej jednak chyba 3,5l to mnie nie stac dzisiaj rozmawialem ze znajomym ktury pracuje w salonie serwisia buni,

kupujac w styczniu lutym fabrycznie nowa bunie 3.0d naprawde dobze wyposazona dostal bym juz za 200-230pln. ja wiem ze to znowu z innej beczki ale jak tak patrze na te dwie ostatnie na linkach to kurcze niema zbyt wielkiej ruznicy. No moze przesadzam ale chyba przyznacie ze cena nowego autka a cena 3 latka ze 120 000 przebiegiem ruznia sie o okolo 60pln. Sam juz niewiem co mam robic?

Przemysl sprawe na spokojnie, jak bedziesz mial manual i braknie Ci mocy, to mozesz wgrac jakiegos dobrego chipa, conajmniej 260 koni powinni w dobrej firmie wykrzesac ;) A co do 3,5, to ja postawilem sobie sprawe jasno, ze nastepne auto, to wlasnie 3,5 po lifcie, z m pakiem itp. Jezdze automatem od czerwca i zlego slowa nie mowie :D

Przemysl sprawe na spokojnie, jak bedziesz mial manual i braknie Ci mocy, to mozesz wgrac jakiegos dobrego chipa, conajmniej 260 koni powinni w dobrej firmie wykrzesac ;) A co do 3,5, to ja postawilem sobie sprawe jasno, ze nastepne auto, to wlasnie 3,5 po lifcie, z m pakiem itp. Jezdze automatem od czerwca i zlego slowa nie mowie :D

Czechu 3.5 To jest temat do ogarniecia Mrrrrrrr :)http://moto.allegro.pl/bmw-335-i-coupe-kupiony-w-salonie-w-pl-i1200359770.html

http://moto.allegro.pl/bmw-335-i-coupe-kupiony-w-salonie-w-pl-i1200359770.html

• 4 tygodnie później...

Panowie mój ojciec jest również na kupnie e60 530D z lat ok 2007r. Podepne się pod temat ;) Co do tych "klapek" w kolektorze ssącym to w których rocznikach lubiały sie urywać i robić demolke w silniku? czy auta poliftowe sa już lepsze? Myśle, że tak. Macie na ten temat jakieś info? Pzdr

Ja slyszalem, ze nie ma roznicy. Caly ten kolektor po prostu jest o kant d... roztrzas. Takze jak kupi to niech sie lepiej od razu tym zainteresuje. Przy kupnie warto jednak tez podpiac pod kompa mimo wszystko, chociazby pod zwyklego Gutmanna.

Zainteresuje, czyli jesli przebieg bedzie mial z 180 tysiecy to niech od razu jedzie do warsztatu i przy wymianach oleju itp. (bo pewnie to bedzie robil) niech od razu powie, zeby je wywalili w cholere. Ja teraz mam od poniedzialku wyciete, wszystko chodzi jak przedtem.