Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Mam BMW 318 z 1992 roku tak więc auto doświadczone przez życie. Generalnie wszystkie poważniejsze usterki ma naprawione ale czasem silnik lubi mu się zacierać, niekoniecznie przy dużej prędkości. Wybieram się teraz na Kite Cup Cue&Emofix z Warszawy. Sądzicie że dotrę, czy raczej doradzicie mi pociąg? Jeśli ktoś ma starą BMk-ę niech napisze jaki najdłuższy dystans pokonał bez większych problemów.

sprecyzuj przed wszystkim co rozumiesz przez "zacieranie", bo to może być źródłem niepotrzebnego stresu.

Nie wiek a stan!

Latałem kiedyś wysłużona,pordzewiałą skoda forman i znosiła dzielnie trudy nawet tras po 1000km(o ile nie padało:) )

W sezonie urlopowym mam największe przebiegi jednorazowe typu Bałtyk z przyczepą campingową i Bieszczady takze w niedługim czasie przebiegi rzędu 4000km.

Wiadomo że przed sezonem przeglądam dokładniej stan i jak wszystko gra to wsiadam i jadę.

Na trasie nigdy nie ma pewnosci ale jeśli silnik chodzi i koła nie latają na wszystkie strony to nic tylko wsiadać i jechać.

Gorzej jeśli ignorujesz pewne i widoczne usterki wczesniej wystepujące licząc na szczęście na trasie.Wtedy nie dość że stoisz w lepszych lub gorszych warunkach,zaplanowany wyjazd sie skraca lub bierze w łeb a Ty plujesz sobie w brodę że wiedziałeś a jednak nie wymieniłeś/nie naprawiłeś.

No to ja jako przykład podam moje stare M40B18 (już nie ma bo jest M52).

Delegacja do Berlina na 4 tygodnie z Wro. Niby nic bo 350 km w jedną stronę ale....

Akurat 4 weekendy miałem 4 wesela pod rząd i każde w innym miejscu Polski.

I tak:

1. weekend 700 km + 250 km wesele

2. weekend 700 km + 700 km wesele

3. weekend 700 km + 350 km wesele

4. weekend 700 km + 450 km wesele

Czyli ok. 4550 km w 1 m-c autem które miało najechane 350 tys. km (tak mi powiedziano z kompa bo przebieg na blacie był 170 tys - oj handlarze)!!

Do tego Berlin - Wrocław - 4 osoby na pokładzie i 190 - 200km/h non stop (ryzykowne ale czas to pieniądz :) ) Auto miało wtedy 18 lat - czyli pełnoletnie. Na jednym z przejazdów zrobiłem rekord Berlin - Wrocław: 2h 20min happy_bmw:twisted:

Oczywiście wszystkie wymiany na bieżąco.

Wszystko zależy od tego jak się dba o auto. Ale czasem chochlik może wsadzić palucha no i lipa.

Podsumowując BMW RULEZ ALWAYS AND 4 EVER

• 2 tygodnie później...

w porównaniu z co niektóryi to może nie wyglada to zbyt imponująco ale zawsze coś :) wakacje wyjazd w 5 osób + bagaże łącznie prawie 1300 km. Ta 460, powrót 580, reszta na iejscu na zwiedzanie - wszystko to w 10 dni. Autko nawet nie pomyślało o odmówieniu posłuszeństwa :)