LukaszChyb Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Mam BMW 318 z 1992 roku tak więc auto doświadczone przez życie. Generalnie wszystkie poważniejsze usterki ma naprawione ale czasem silnik lubi mu się zacierać, niekoniecznie przy dużej prędkości. Wybieram się teraz na Kite Cup Cue&Emofix z Warszawy. Sądzicie że dotrę, czy raczej doradzicie mi pociąg? Jeśli ktoś ma starą BMk-ę niech napisze jaki najdłuższy dystans pokonał bez większych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 e34 525i z 1992 zrobilem 1200 km w jedna i po 10 dniach 1200 km w druga strone, przed trasa robilem tylko elementy gumowe zawieszenia i visco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUCKY Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 ja swoja e36 1,8 z 94 Polska-Holandia, i po 5 godzinach powrot bez zadnych problemow przy sporym deptaniu pozniej Is-em tak samo jedyne wymiany to olej i filtry na biezaco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Sam najlepiej wiesz co masz - jesli wszystko ok to możesz śmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 W Trasie roznie Bywa Nie Wiadome jest co moze sie Stac wiec Smigaj Smialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 ale czasem silnik lubi mu się zacierać A możesz to troche rozwinąć ....... bo troche nie bardzo łapie o co biega z tym zacieraniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Jak nie sprobujesz to sie nie przekonasz... Nie ma reguly, czy pojedziesz E30, E46 czy E90, zlosliwosc rzeczy martwych jest taka, ze w kazdym momencie cos moze pasc. A jak dbasz to wszystko powinno byc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkov Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 sprecyzuj przed wszystkim co rozumiesz przez "zacieranie", bo to może być źródłem niepotrzebnego stresu. Nie wiek a stan! Latałem kiedyś wysłużona,pordzewiałą skoda forman i znosiła dzielnie trudy nawet tras po 1000km(o ile nie padało:) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 ja swoimi BMW naprawdę nieraz jechałem mega trasy, każda zawsze dowiozła mnie do celu bez większych przeszkód. dlatego uwielbiam te samochody. happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit3er Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 moją Babcią z 88r robię ok 15-20 tys miesiecznie i nie raz już polecialem ok. 1000km w 1 stronę (dzisiaj zamierzam zrobić 600) - jakim autem z tego roku tyle polatasz? uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 W sezonie urlopowym mam największe przebiegi jednorazowe typu Bałtyk z przyczepą campingową i Bieszczady takze w niedługim czasie przebiegi rzędu 4000km. Wiadomo że przed sezonem przeglądam dokładniej stan i jak wszystko gra to wsiadam i jadę. Na trasie nigdy nie ma pewnosci ale jeśli silnik chodzi i koła nie latają na wszystkie strony to nic tylko wsiadać i jechać. Gorzej jeśli ignorujesz pewne i widoczne usterki wczesniej wystepujące licząc na szczęście na trasie.Wtedy nie dość że stoisz w lepszych lub gorszych warunkach,zaplanowany wyjazd sie skraca lub bierze w łeb a Ty plujesz sobie w brodę że wiedziałeś a jednak nie wymieniłeś/nie naprawiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 w ostatni wek. Zgorzelec - Bialystok - Zgorzelec 1430km . Niezle jak na 18-latka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 No to ja jako przykład podam moje stare M40B18 (już nie ma bo jest M52). Delegacja do Berlina na 4 tygodnie z Wro. Niby nic bo 350 km w jedną stronę ale.... Akurat 4 weekendy miałem 4 wesela pod rząd i każde w innym miejscu Polski. I tak: 1. weekend 700 km + 250 km wesele 2. weekend 700 km + 700 km wesele 3. weekend 700 km + 350 km wesele 4. weekend 700 km + 450 km wesele Czyli ok. 4550 km w 1 m-c autem które miało najechane 350 tys. km (tak mi powiedziano z kompa bo przebieg na blacie był 170 tys - oj handlarze)!! Do tego Berlin - Wrocław - 4 osoby na pokładzie i 190 - 200km/h non stop (ryzykowne ale czas to pieniądz ) Auto miało wtedy 18 lat - czyli pełnoletnie. Na jednym z przejazdów zrobiłem rekord Berlin - Wrocław: 2h 20min happy_bmw:twisted: Oczywiście wszystkie wymiany na bieżąco. Wszystko zależy od tego jak się dba o auto. Ale czasem chochlik może wsadzić palucha no i lipa. Podsumowując BMW RULEZ ALWAYS AND 4 EVER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 18stego sierpnia Wrocław - Pobierowo ok 470km wczoraj Pobierowo - Wrocław - Odolanów - Wrocław 610km bardzo miło sie jechało moim szerszenikiem( ma 328tyś najechane ) i nie marudził nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imilo Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Sam najlepiej wiesz co masz - jesli wszystko ok to możesz śmigać. Popieram sam najlepiej wiesz co boli twoja Bmw znasz jej słabe strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapa Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 w porównaniu z co niektóryi to może nie wyglada to zbyt imponująco ale zawsze coś wakacje wyjazd w 5 osób + bagaże łącznie prawie 1300 km. Ta 460, powrót 580, reszta na iejscu na zwiedzanie - wszystko to w 10 dni. Autko nawet nie pomyślało o odmówieniu posłuszeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Moje pierwsze bmw e34 520. Scotland - Poland 2162km (o ile pamiec mnie nie myli) droga..jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkov Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 hmmm...ostatnie 6 tygodni co tydzien od 800km do 1500km w weekendy.tylko sprawdzam stan plynu chlodniczego(no tu to warto być zbyt ostrożnym) i oleju jak sobie przypomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi