hurricaneQ Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Witam, kilka dni temu moje biedactwo zaczęło piszczeć na zimnym silniku, moje pierwsze podejrzenie to coś z paskiem, ale wydaje mi się, że napinacz jest troszkę przesunięty w stronę przodu samochodu i trze o jedną z rolek od paska. Jest taka możliwość? Jak tak to czym może być spowodowana? I jak to naprawić? Po jakimś czasie przestaje piszczeć ale i mimo to jest coś nie tak Miał ktoś taki problem? e34 525 tds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 napinacz czy może dźwignia napinacza??bo raczej sam napinacz nie ma styczności z paskiem ani rolką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hurricaneQ Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 bazując na rysunku, to wydaje mi się, że element 1 nie jest pionowo tylko minimalnie pochylony w strone przodu samochodu, przez co rolka 11 ociera sie o ta najwieksza rolke która znajduje się na dole z lewej, na rysunku chyba 13 ;> przepraszam za takie nieszczegółowe opisanie, ale nie znam się zupełnie, jestem informatykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 w tds-ie mojego ojca było podobnie że piszczało na zimnym potem przestawało,do czasu.potem piszczało cały czas,a winna była sam dźwignia a dokładniej nr2 sworzeń łożyskowy.po naciśnięciu paska na zgaszonym silniku skrzypiało niemiłosiernie,a co do ocierania rolki o rolkę to chyba nie jest to możliw,niech mnie ktoś poprawi jeżeli sie mylę:oops::oops: http://w219.wrzuta.pl/film/2B9YWcjDgR2/tds_skrzypiaca_dzwignia_napinacza_paska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hurricaneQ Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 (edytowane) da sie rozpoznac czy jest to dzwignia od napinacza, czy sworzeń? Edytowane 4 Sierpnia 2010 przez hurricaneQ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hurricaneQ Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 jednak to nie to, jak naciskam pasek na zgaszonym silniku to słyszę jedynie naciągającą się gumę paska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hurricaneQ Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 zamówiłem dźwignię napinacza i ten sworzeń łożyskowy, moje wyglądały lekko mówiąc brzydko jutro zobaczymy czy tylko to zawiniło. pawelo85 wielkie dzięki za nakierowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi