lukas2914 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 witam. jestem posiadaczem e46 325ci coupe. chcialbym dodac troszke konikow mojemu autku bo 192bhp to juz mi nie wystarcza. tzw chip tuning daje przyrost mocy od 10bhp do 16bhp,moment obrotowy wzrasta o jakies 30Nm... nie wiele. jakies pomysly panowie? prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 niestety w wolnossacym silniku kazda modyfikacja zwiekszajaca moc jest droga i daje niewielki efekt w porownaniu do kosztow... ja proponuje swap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 siema, w temacie zwiekszenia mocy w m50/52 bylo juz troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas2914 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 swap nie wchodzi w gre. zamiana jednostki napedowej nie wiele da. osiagi sa zblizone.jak napisalem wczesniej...remapping daje nie wielki przyrost mocy. mysle o turbo ale nie wiem czy to sie sprawdzi. boje sie nie zarznac silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 pod turbo musialbys zakuc silnik, nie wiem czy to najekonomiczniejsze wyjscie, koszt takiej zabawy z turbina, collerem i innymi ******lami podszedlby pod 20000zl, dlaczego nie swap??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas2914 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 swap... dlatego ze to dalo by o jakies 40bhp wiecej. a to za malo!jezdzilem ostatnio e46 330ci 232bhp i nie wielka roznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 hehe zalazy na co bys swapowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 40 KM to nie wielka roznica dla Ciebie? To sam sobie zaprzeczasz. Chcesz podnieść moc swojego 193KM na wiecej, sam wiesz ze tanio się nie da zeby zyskac 40 KM a co dopiero uzyskać więcej KM! Po prostu musisz się cieszyć tym co jest a jedynie jak tanio i bezpiecznie to to co pisałeś na początku.. Kolejna sprawa mówisz, ze jeździłes 330Ci to powiem Ci, że jest duża różnica bo tez jeździłem 330Ci i w Cabriolecie to szedł pięknie, ale mój miał przebiegu 9000km to może tamten jakiś słaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 swap... dlatego ze to dalo by o jakies 40bhp wiecej. a to za malo!jezdzilem ostatnio e46 330ci 232bhp i nie wielka roznica. 40KM za malo? Z modami mozliwymi do twoego samochodu, czyli dolot, barany, uklad wydechowy i przemapowanie nie uzyskasz wiecej. A jezeli to jest dla ciebie za malo a nie chcesz wchodzic w tematy turbo, walki itd, to jedyna inna opcja jest swap (przeciez nie musi byc na 3.0 w benzynie. Sa przeciez te V-ki ), albo po prostu pogodzic sie z tym co masz pod maska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 swap... dlatego ze to dalo by o jakies 40bhp wiecej. a to za malo!jezdzilem ostatnio e46 330ci 232bhp i nie wielka roznica. No to masz 2 wyscia Albo kupisz "M3" Albo wstawiasz turbo do tego co masz A to zalezy ile kasy masz w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 (edytowane) albo wstawisz motor z m3 - wyjdzie jakies 20000zl :twisted: Edytowane 3 Sierpnia 2010 przez tazunio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 albo wstawisz motor z m3 - wyjdzie jakies 20000zl :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 albo wstawisz motor z m3 - wyjdzie jakies 20000zl :twisted: to juz by byla pelna kompromitacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Ja tam za 20 nie oddam motoru m3 ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 no niestety kolego nie ma cudów, tak jak pisal tazunio - z turbo wiaza sie inne modyfikacje i koszta sa ogromne, modyfikujac swoj motor nie osiagniesz nie wiadomo jakiej mocy a jak swapa nie chcesz to trzeba auto zmienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Kolego Zadzwon Tutaj Panowie Powiedza Co masz zrobic I ile bedzie cie to kosztowac zeby podniesc moc w swojej bumie http://www.kls-sport.pl/strona/kontakt/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 jestem posiadaczem e46 325ci coupe. chcialbym dodac troszke konikow mojemu autku bo 192bhp to juz mi nie wystarcza. Najpierw zawiń na jakąś hamownie i zobaczy czy trzyma serie bo tak to sobie można gdybać czip + 20KM , stożek + 15KM .... tribal na drzwiach +50 itd itp Co do podnoszenia mocy to tak jak pisali porzednicy .... w wolnossaku podniesiesz max 10-15% moc robiac dolot / wydech / czipy itd itp .... a jesli to Ci nie wystarcza to kup sobie po prostu inne auto :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 jak pisali poprzednicy, jesli nie chcesz SWAPa (co ja na twoim miejscu bym zrobil) to musisz zmienic autko. Jak kupisz porządną M-ke, to nie bedziesz narzekał na bark mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 ewentualnie przesiądź się na parę dni do malucha i Beemka będzie rakieta.... sorry za żarcik :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Ale masz racje, bo w Kiblu tez tylni naped, wrazenia prawie takie same tyle ze no moc nie ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 ewentualnie przesiądź się na parę dni do malucha i Beemka będzie rakieta.... sorry za żarcik :mrgreen: zart zartami ale to dziala w tyg smigam sejkiem 1.1 na gazie a jak tak na wek albo w tyg wsiade w mojego potwora to masakra tylko takie uczucie trwa 15 min a puzniej szara rzeczywistosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 ..albo po prostu kup sobie auto do zabawy. Tutaj nie narzekalbys na brak mocy http://allegro.pl/item1162663194_bmw_e30_v8_4_4_drift.html#gallery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas2914 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 panowie,dzieki za wasze opinie. dostalem pewien namiar od edu 2301 za co wielkie dzieki. zadzwonilem tam i uslyszalem duzo ciekawych odpowiedzi na moje pytania... zamierzam odwiedzic ta firme a efekty na pewno przedstawie na forum. dzieki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 No To Gitara Napisz Kiedy Tam Bedziesz To Tez POdjade Zobacze Twoja Furke i pogadam z Nimi o paru mankamentach Udanych modow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi